Răzvan Burleanu şi-a depus dosarul de candidatură la preşedinţia FRF

Preşedintele FR de Minifotbal, Răzvan Burleanu, şi-a depus, joi, la Casa Fotbalului, dosarul de candidatură la preşedinţia Federaţiei Române de Fotbal, el declarând la ieşire că a îndeplinit toate condiţiile pentru a participa la alegerile din 5 martie.

124 afișări
Imaginea articolului Răzvan Burleanu şi-a depus dosarul de candidatură la preşedinţia FRF

Razvan Burleanu (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

"Totul a fost în regulă, am îndeplinit toate condiţiile de eligibilitate pentru a candida la preşedinţia FRF. Adrian Stângaciu şi Victor Cruceană s-au ocupat azi de depunerea dosarelor. Pe domnii Kassai şi Sandu nu am avut plăcerea să îi întâlnesc. Poate sunt la locul de muncă, dar poate sunt în spatele uşilor închise", a afirmat Burleanu.

El este convins că va câştiga preşedinţia FRF chiar din primul tur al alegerilor. "Prefer să fiu considerat mini-candidatul decât mini-naşul fotbalului românesc. Deci eu nu pot decât să mă bucur de aprecierile lor, mai ales că înainte de a începe această campanie mă situam, conform declaraţiilor dânşilor, la zero voturi, după care, acum o lună am auzit că în opinia domnului Mircea Sandu am undeva la 30 de voturi. Dar eu sunt încredinţat că voi câştiga aceste alegeri şi chiar din primul tur. Eu nu pot să nu scot în evienţă micimea domnilor Sandu şi Kassai, şi tarele domnului Gheorghe Popescu şi a echipei sale de vitrină. Ei în momentul de faţă se comportă ca o perdea de fum care acoperă toate aceste grozăvii din fotbalul românesc, tot acest faliment al fotbalului românesc", a adăugat candidatul.

Întrebat ce părere are despre candidatura lui Gheorghe Chivorchian, Burleanu a răspuns că scopul său este schimbarea sistemului care a dus fotbalul românesc la faliment şi nu câştigarea luptei cu ceilalţi concurenţi. "Toţi candidaţii sunt serioşi în această competiţie, doar actuala conducere consideră că unii sunt serioşi şi alţii sunt mini-candidaţi sau neserioşi. Fiecare are şansa lui în această competiţie. Eu nu mă lupt aici nici cu domnul Chivorchian, nici cu domnul Avram şi nici cu domnul Popescu sau restul candidaţilor. Scopul cu care am intrat în această luptă este să dărâmăm în acest sistem care a dus la faliment şi la dispariţia noastră din fotbalul mondial", a spus preşedintele FR de Minifotbal.

Răzvan Burleanu a precizat că Mircea Sandu ar trebui să îşi asume faptul că lasă FRF implicată în dosarul de dezafiliere al Universităţii Craiova şi în litigiul deschis de FC Rapid la Tribunalul federal elveţian privind retrogradarea în Liga a II-a. "Când domnul Mircea Sandu ne spune de banii pe care îi lasă în contul FRF şi de patrimoniul de 20 de milioane de euro trebuie să ne spună că ne lasă şi cu un dosar al dezafilierii Craiovei şi această problemă a Rapidului. În momentul de faţă avem echipe de tradiţie care au fost eliminate din sistemul competiţional şi astfel au lăsat departe de stadioanele din România milioane de iubitori ai acestui sport. Nu vreau să le iau partea membrilor Comitetului Executiv, dar domnul Mircea Sandu i-a folosit ca o masă de manevră în acest demers de a se acoperi în acest proces de dezafiliere a Craiovei. Şi nu este deloc surprinzător când aflăm că unii dintre membrii Comitetului Executiv nu au semnat procesul verbal al acelei întâlniri", a spus Burleanu.

La alegerile pentru preşedinţia FRF, programate în 5 martie, şi-au mai anunţat candidatura până acum fostul internaţional Gheorghe Popescu, fostul preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor, Vasile Avram, fostul fotbalist Marcel Puşcaş, fostul jucător al echipelor Dinamo şi Rapid Octavian Popescu şi fostul preşedinte al clubului Ceahlăul Piatra Neamţ, Gheorghe Chivorchian. De asemenea, fostul jucător dinamovist Sorin Răducanu a afirmat că intenţionează să candideze la şefia FRF. Actualul conducător al federaţiei, Mircea Sandu, a anunţat că nu îşi mai doreşte încă un mandat la şefia instituţiei, dar a precizat că îl sprijună pe Gheorghe Popescu la alegeri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici