Reacţii dure după ce FIFA a adoptat o măsură de compromis care va permite Rusiei să joace

  • Reacţii dure după ce FIFA a adoptat o soliţie de compromis şi nu a exclus imediat Rusia din preliminariile Cupei Mondiale duminică.
  • FIFA a decis doar ca această ţară să joace în locuri neutre sub numele federaţiei sale - Uniunea de Fotbal a Rusiei (RFU).
19642 afișări
Imaginea articolului Reacţii dure după ce FIFA a adoptat o măsură de compromis care va permite Rusiei să joace

Reacţii dure după ce FIFA a adoptat o măsură de compromis care va permite Rusiei să joace

Protestând împotriva răspunsului FIFA la invazia Rusiei în Ucraina, Polonia a declarat că va refuza în continuare să joace împotriva acestei ţări într-o semifinală de baraj pentru Cupa Mondială, programată pentru 24 martie.

"Decizia de astăzi a FIFA este total inacceptabilă", a scris pe Twitter preşedintele federaţiei poloneze de fotbal, Cezary Kulesza. "Nu suntem interesaţi să participăm la acest joc al aparenţelor. Poziţia noastră rămâne intactă: Echipa naţională a Poloniei NU va juca cu Rusia, indiferent de numele echipei".

Decizia unanimă a Biroului FIFA, la care participă cei şase preşedinţi ai confederaţiilor regionale de fotbal, a fost, de asemenea, că steagul şi imnul Rusiei nu pot fi asociate cu echipa care joacă sub denumirea de "Uniunea de Fotbal a Rusiei (RFU)".

"FIFA va continua dialogul cu CIO, UEFA şi alte organizaţii sportive pentru a determina orice măsuri sau sancţiuni suplimentare", a declarat FIFA într-un comunicat, "inclusiv o potenţială excludere din competiţii, care va fi aplicată în viitorul apropiat în cazul în care situaţia nu se va ameliora rapid."

Câştigătorul meciului de baraj Rusia-Polonia va găzdui Suedia sau Cehia pe 29 martie pentru a decide cine avansează la Cupa Mondială din 21 noiembrie-18 decembrie din Qatar.

Preşedintele federaţiei suedeze, Karl-Erik Nilsson, cel mai înalt vicepreşedinte al UEFA, a declarat pentru site-ul Fotbollskanalen că nu este mulţumit de decizia FIFA, fiind aşteptată o "poziţie mai tranşantă".

Înaintea tentativei de soluţie de compromis a FIFA, Cehia a declarat mai devreme duminică că nu va juca împotriva Rusiei nici măcar pe un teren neutru.

Separat, Federaţia Engleză de Fotbal a anunţat că echipele sale naţionale vor refuza să joace împotriva Rusiei pentru "viitorul apropiat". Rusia s-a calificat la Campionatul European feminin care va fi găzduit de Anglia în luna iunie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici