Rednic: Nu avem altă variantă în afara victoriei, trebuie să ne păstrăm şansele pentru play-off

Antrenorul formaţiei Dinamo, Mircea Rednic, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că echipa sa are doar varianta victoriei în derbiul de duminică, împotriva rivalei Steaua, ţinând cont de situaţia în clasament şi de şansele de calificare în play-off-ul Ligii I.

235 afișări
Imaginea articolului Rednic: Nu avem altă variantă în afara victoriei, trebuie să ne păstrăm şansele pentru play-off

Rednic: Nu avem altă variantă în afara victoriei, trebuie să ne păstrăm şansele pentru play-off (Imagine: Alexandu Hojda/ Mediafax Foto)

"Pentru acest meci am decis să opresc 20 de jucători, doi sunt suspendaţi, Marc şi Matei, şi aici se adaugă Feussi şi Ghomsi, accientaţi. La lotul de 20 se adugă Manole şi Târcoveanu. Suntem pregătiţi pentru acest meci foarte important. Nu avem altă alternativă în afara victoriei ţinând cont de situaţia din clasament. Pe mine mă interesează să câştigăm acest meci pentru a ne păstra şansele de a ne califica în play-off. Ştiu că şi Steaua are probleme, dar şi noi avem. Eu pot spune că atât timp cât am fost antrenor aici, Dinamo nu a pierdut cu Steaua. A trecut ceva timp de atunci însă. Important e ca noi să nu mai facem greşelile din ultimele meciuri. Chiar dacă le lipsesc jucători, au alţii care au mai evoluat împreună. Nu trebuie să le dăm spaţii, au jucători de viteză, sunt foarte rapizi şi puternici pe contraatac. Am discutat aceste probleme cu jucătorii", a declarat Rednic.

Tehnicianul îşi va motiva jucătorii şi cu imagini din trecut de la derbiurile Dinamo - Steaua: "Jucătorii ştiu ce înseamnă un astfel de meci, nu trebuie să le mai spun eu, mai ales că nu am mai câştigat de atâta timp împotriva lor. Le voi povesti, le voi arăta şi video ce înseamnă o victorie cu Steaua şi pe Ştefan cel Mare şi pe Ghencea. La noi acum periculoşi sunt jucătorii, echipa, eu nu sunt periculos. Eu nu prea i-am deranjat când eram jucător, singurul deranj îl aveam în duelul cu prietenul meu Loţi Boloni pentru că nea Mircea Lucescu cât era antrenor mi-l dădea la marcaj. Eu practic ieşeam din joc, dar ieşea şi Loţi, nu prea se vedea. Eu îi dădeam uneori şi peste limita fair-play-ului, dar îi dădeam din prietenie. Suntem prieteni buni în continuare".

Mircea Rednic îl consideră pe Mirel Rădoi un antrenor ambiţios, dar speră ca duminică să caştige experienţa. "Normal că eu acum am experienţă, dar Rădoi probabil că are mai multă ambiţie. E tănăr. Eu sper ca experienţa să câştige, chiar dacă nu jucăm noi. El e un tip foarte ambiţios, îl cunoaştem, dar are nevoie de timp. Sunt lucruri care nu sunt în regulă în primul rând pentru el, pentru că nu e normal să stai pe bancă şi să nu poţi să te exprimi", a mai adăugat Rednic.

Antrenorul dinamovist ar fi preferat ca derbiul cu Steaua să se dispute pe Arena Naţională, gazonul stadionului din Şoseaua Ştefan cel Mare nefiind în condiţii tocmai optime: "Nu-mi convine, e păcat să joci un astfel de meci, să ai un stadion de peste 250 de milioane şi să nu poţi să joci pe el. E o plăcere să jucăm pe Dinamo, dar acolo nu ne poate oferi condiţii pentru acest meci. Nu e normal ca în 2015 să nu putem să oferim condiţii normale pentru un asemenea meci. Fanii vor veni, sunt sigur, pentru că ambiţiile sunt mari. Ultima oară nu arăta bine gazonul, ştiu că s-a pus o prelată pe el pentru a fi menajat. Nu sunt condiţii foarte bune, dar terenul este pentru ambele echipe. Eu cred că şi federaţia şi liga ar fi trebuit să intervină. Au fost atâtea acţiuni pe stadionul ăsta şi acum şi ne-am trezit acum, ţinând cont de tragedia asta care s-a întâmplat. Nu are nicio legătură, eu sunt sigur că sunt toate condiţiile ca acest meci să se fi disputat pe Arena Naţională. Era frumos pentru atmosferă, trebuie să ne gândim şi la suporteri în ce condiţii îi primim. Vor veni impresari pentru jucători, dar nu numai din Belgia. Păcat că nu avem locuri pentru ei, lojele sunt foarte mici".

Mircea Rednic speră ca echipa sa să se ridice la nivelul spectacolui pe care este sigur că îl vor face suporterii dinamovişti la derbi. "Mai avem până devenim câini sau spartani, dar eu cred că suntem pe drumul cel bun. Băieţii sunt conştienţi de importanţa acestui joc. Suporterii lui Dinamo au fost întotdeauna la înalţime şi sunt sigur că se vor descurca foarte bine şi fără toţe sau fumigene. Sunt sigur că vor face o scenografie foarte frumoasă. Sper ca şi noi să fim la înălţimea lor şi să-i facem fericiţi după meci", a mai spus antrenorul dinamovist.

Partida Dinamo - Steaua, din cadrul etapei a XVIII-a a Ligii I, se va disputa duminică, cu începere de la ora 20.30, pe Stadionul Dinamo.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici