Reghecampf: Meciul cu FC Basel este ultima şansă de calificare în primăvara europeană

Antrenorul echipei Steaua, Laurenţiu Reghecampf, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că partida cu FC Basel, contând pentru etapa a treia a Ligii Campionilor, este ultima şansă pentru campioana României de a accede în primăvara cupelor europene.

160 afișări
Imaginea articolului Reghecampf: Meciul cu FC Basel este ultima şansă de calificare în primăvara europeană

Antrenorul echipei Steaua, Laurenţiu Reghecampf (Imagine: Bogdan Iordache/Mediafax Foto)

"Pentru noi e un meci foarte important, probabil ultima şansă a noastră pentru a mai reuşi să ne calificăm în primăvara europeană. Trebuie să câştigăm meciul de mâine seară pentru a mai avea şanse să prindem locul trei sau, de ce nu, locul doi. Până acum, în cele două meciuri pe care le-am jucat, am primit foarte multe goluri, nu am reuşit să ne ridicăm la valoarea competiţiei, nu am reuşit să facem jocuri aşa cum ne-am fi dorit. Înainte de competiţie am spus că ne dorim să ajungem în primăvara europeană. Au trecut două etape, mai avem şanse. Dacă nu vom câştiga, am avea şi mai puţine şanse de a ne califica mai departe", a spus Reghecampf.

Laurenţiu Reghecampf a afirmat că Steaua nu porneşte ca favorită în meciul cu FC Basel, programat, marţi, pe Arena Naţională. "În momentul de faţă, Steaua nu are niciun avantaj, pentru că în această competiţie am primit şapte goluri şi nu am marcat niciunul. Trebuie să facem primul pas, trebuie să ne concentrăm mult mai mult pe jocul nostru. Nu ştiu cine va fi mâine seară în avantaj, nu mai contează acest lucru, dar cred că prima şansă o au cei de la Basel, pentru că au deja un joc câştigat", a completat Reghecampf.

El speră ca jucătorii Stelei să reuşească să-şi impună jocul contra campioanei Elveţiei, iar pentru asa jucătorii săi trebuie să fie mai agresivi. "Nu cred că mai este important să venim cu ceva în plus în momentul în care ai şansa să joci la un asemenea nivel. O să încercăm să-i pregătim foarte bine pe jucători, să le dăm toate informaţiile necesare despre echipa din Basel. O să încercăm să ne facem jocul nostru. O să încercăm să fim agresivi, să aducem în jurul purtătorului de balon, mă refer la jucătorii adverşi, să aducem doi-trei oameni, să încercăm să recuperăm mingea cât mai departe de poarta noastră. La ultimele două meciuri ne-a lipsit că nu am fost agresivi, că nu am avut acel moment de sacrificiu în contactele de unu contra unu. Dacă vom reuşi să fim mai agresivi, cred că vom avea o şansă foarte bună", a adăugat Reghecampf.

Laurenţiu Reghecampf crede că atacantul Marco Streller este cel mai important jucător al celor de la FC Basel. "În ultimul timp, această echipă a crescut foarte mult. Noi am avut posibilitatea să jucăm două meciuri amicale. Fac un pressing foarte agresiv, sunt un grup unit, au un jucător foarte important, Streller, un atacant masiv, care strânge echipa lângă el. Cred că este o echipă foarte bine organizată pe faza defensivă, iar pe contraatac au jucători cu viteză foarte multă", a subliniat Reghecampf.

Reghecampf a explicat că mijlocaşul Gabriel Iancu nu a fost inclus în lotul pentru meciul cu FC Basel. "Gabriel Iancu nu este în lotul de 20 de jucători pe care l-am oprit pentru lotul de mâine. Alexandru Chipciu este în lot şi încercăm să-l introducem cât mai repede în echipă. Sper să aibă parte de cât mai multe minute de joc, pentru că numai aşa poate intra repede în echipă", a menţionat Reghecampf.

Tehnicianul stelist a lăsat să se înţeleagă că nu ar fi deranjat prea mult de o eventuală a amânării unei etape înaintea partidei de baraj dintre Grecia şi România. "E important pentru tot fotbalul românesc ce se va întâmpla în perioada următoare cu echipa naţională. Sperăm să avem un adversar cât mai uşor, cu toate că nu mai există în momentul de faţă un adversar pe care îl poţi cataloga ca fiind uşor. Sper, pentru jucătorii noştri, pentru fotbalul românesc, să aibă şansa de a se califica la CM. Referitor la programul nostru, nu cred că se mai pune problema în momentul în care vorbim de echipa naţională şi de un pas atât de important. Dacă se va amâna o etapă este ok, vom încerca să o jucăm într-o altă perioadă. Nu cred că va fi o problemă pentru noi. Oricum şi fără două jocuri disputate, Steaua tot pe locul întâi este şi cu trei puncte avans", a mai spus Reghecampf.

Laurenţiu Reghecampf a menţionat că nu îi este greu să-i motiveze pe jucători înaintea meciurilor din Liga Campionilor. "Sperăm ca mâine seară să reuşim să câştigăm primul meci. Până acum am doborât foarte multe recorduri, am câştigat foarte multe meciuri, din păcate nu am reuşit în Liga Campionilor. Diferenţa e foarte mare între Liga Campionilor şi Liga Europa, dar nu e greu să-i motivezi pentru aceste meciuri. E mult mai greu să-i antrenezi şi să-i motivezi după o înfrângere în această competiţie", a precizat Reghecampf.

Întrebat care este situaţia portarului Ciprian Tătăruşanu, al cărui contract expiră în vară, Reghecampf a răspuns: "Mai sunt şase-şapte luni de zile în care putem ajunge la o înţelegere. Mai avem un portar foarte bun, Niţă, şi un portar tânăr, Cojocaru. Dacă va pleca în altă parte, ne vom orienta să aducem un jucător cu experienţă, care să-l înlocuiască foarte repede."

Partida Steaua Bucureşti - FC Basel, contând pentru etapa a treia a Grupei E a Ligii Campionilor, se va disputa, marţi, de la ora 21.45, pe Arena Naţională.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici