Renault a anunţat că Robert Kubica a fost rănit la mâna şi piciorul stâng

Polonezul Robert Kubica a fost rănit la mâna şi piciorul stâng, după ce a suferit un accident la un raliu italian, a declarat, duminică, un purtător al echipei Lotus Renault GP.

11 afișări
Imaginea articolului Renault a anunţat că Robert Kubica a fost rănit la mâna şi piciorul stâng

Renault a anunţat că Robert Kubica a fost rănit la mâna şi piciorul stâng (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Kubica, în vârstă de 26 de ani, primul pilot al echipei Lotus Renault în Formula 1, va lipsi la debutul sezonului în Formula 1, din 13 martie, în Bahrain. Pasionat de raliu, el participa la Ronde di Andora, în apropiere de Genova, la volanul unei Skoda Fabia S2000, maşină mai puternică decât Renault Clio R3 pe care o pilotase anul trecut la Monte Carlo şi Var.

Transportat cu elicopterul la spitalul Corona de Genova, el a suferit "multiple traumatisme" şi fracturi, însă era conştient când a fost scos din maşină, plângându-se în special de durei la mână şi la piciorul stâng.

Maşina sa s-a izbit de un zid în partea stângă, cea a pilotului, copilotul său Jakub Gerber nefiind rănit. Kubica a fost internat la terapie intensivă şi i-au fost administrate sedative. Primul buletin medical este aşteptat la ora 13.00 GMT (15.00 - ora României).

Accidentul lui Kubica a avut loc la 4,6 kilometri de la plecarea în cursă, în localitatea San Lorenzo, când a ieşit de pe carosabil în plină viteză şi s-a izbit de zidul unei mici biserici.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici