Reprezentant BNR: Nu a solicitat nimeni ca arena centrală să se numească Năstase - Ţiriac

Directorul adjunct al Centrului pentru perfecţionare profesională şi activităţi sociale al BNR, Mugur Şteţ, a declarat, vineri, agenţiei MEDIAFAX, că până în prezent nu a solicitat nimeni ca terenul central al Arenelor BNR să poate numele foştilor jucători Ilie Năstase şi Ion Ţiriac.

344 afișări
Imaginea articolului Reprezentant BNR: Nu a solicitat nimeni ca arena centrală să se numească Năstase - Ţiriac

Reprezentant BNR: Nu a solicitat nimeni ca arena centrală să se numească Năstase - Ţiriac (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

El a menţionat că începând cu primul turneu care va avea loc la Arenele BNR, cel din circuitul ATP, de 250 de puncte, terenul principal se va numi "Arena Centrală Ilie Năstase - Ion Ţiriac".

"Am văzut declaraţia domnului Ilie Năstase din conferinţa de presă şi ţin să menţionez faptul că nimeni nu a făcut niciodată o solicitare către BNR pentru ca arena centrală să poate numele celor doi foşti mari jucători de tenis. Chiar nu este absolut niciun fel de problemă cu acest lucru. Tocmai de aceea, începând cu primul turneu, acesta din aprilie, terenul principal se va numi «Arena Centrală Ilie Năstase - Ion Ţiriac»", a afirmat directorul adjunct al centrului care administrează baza Arenele BNR.

Şteţ a comentat astfel declaraţia făcută de fostul tenismen Ilie Năstase, cel care afirmase, miercuri, într-o conferinţă de presă, că ar fi meritat ca împreună cu Ion Ţiriac să dea numele terenului central: "Ei (n.r. - BNR) nu au vrut să pună numele meu şi al lui Ţiriac la arena centrală, deşi cred că meritam la câte loburi am dat acolo".

Referitor la dorinţa organizatorilor BRD Năstase Ţiriac Trophy de a mări capacitatea Arenelor BNR la 7.500 de locuri pentru a putea ridica turneul de la Bucureşti la unul de 500 de puncte ATP, Mugur Şteţ a afirmat că acest lucru s-ar putea realiza după încheierea discuţiilor dintre BNR şi RA-APPS privind "un transfer de proprietăţi în condiţiile legii".

"În prezent sunt discuţii cu cei de la RA-APPS pentru un transfer de proprietăţi în condiţiile legii. Probabil că BNR va transfera partea de teren şi Arenele BNR, iar dânşii (n.r. - oficialii RA-APPS) să transfere către BNR clădiri din Bucureşti care pot fi folosite în activitatea bancară", a adăugat Mugur Şteţ.

Organizatorul turneului BRD Năstase Ţiriac Trophy, Bogdan Enoiu, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că situaţia juridică a complexului de tenis Arenele BNR este destul de complicată, din acest motiv nefiind construit un stadion nou, de 7.500 de locuri.

"Acest turneu a ajuns la a 20-a ediţie şi încă nu are un stadion nou. Poate o să avem la ediţia a 25-a o arenă de 7.000 de spectatori. Situaţia juridică a bazei e destul de complicată şi de aceea nu s-a realizat o arenă nouă. Noi ne dorim ca în Parcul cu Platani, care înseamnă istoria tenisului românesc, să existe o arenă de 7.500 de locuri, iar noi promitem să ne zbatem să ridicăm turneul la 500 de puncte. Cred că o astfel de arenă nu ar trebui să depăşească 4-5 milioane de euro, maxim. După aceea ar trebui şi un semicentral de 2.000 de locuri plus vestiare noi. Problema este între BNR, proprietarul arenelor, şi Primăria Municipiului Bucureşti, pentru că nu ar avea număr cadastral", afirma Enoiu.

A 20-a ediţie a BRD Năstase Ţiriac Trophy, turneu de 250 de puncte ATP, cu premii de 439.000 de euro, va avea loc între 18 şi 26 aprilie la Arenele BNR din Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici