Roda Kerkrade a retrogradat pentru prima oară în istorie din prima ligă olandeză

Gruparea olandeză Roda JC Kerkrade a retrogradat din prima ligă, sâmbătă, pentru întâia dată în istorie şi la 41 de ani de la promovarea în Eredivisie.

78 afișări
Imaginea articolului Roda Kerkrade a retrogradat pentru prima oară în istorie din prima ligă olandeză

Roda Kerkrade a retrogradat pentru prima oară în istorie din prima ligă olandeză

În ultima etapă a sezonului regulat, Roda a învins, în deplasare, cu scorul de 1-0 formaţia Go Ahead Eagles şi avea nevoie ca NEC Nijmegen să piardă la Amsterdam întâlnirea cu Ajax, însă partida s-a încheiat la egalitate, 2-2, cu un gol înscris cu două minute înaintea finalului partidei, informează news.xinhuanet.com.

Roda JC a promovat în Eredivisie în 1973, iar cea mai bună clasare în campionat a înregistrat-o în sezonul 1994/1995, când a terminat pe poziţia a doua.

Clubul a evoluat în cupele europene de nouă ori şi a câştigat Cupa Olandei în 1997 şi 2000. În sezonul trecut, Roda a evitat retrogradarea în urma unor meciuri de baraj.

Ajax Amsterdam a câştigat titlul şi va evolua direct în grupele Ligii Campionilor, Feyenoord Rotterdam în preliminariile LC, PSV Eindhoven, Twente Enschede şi Zwolle vor juca în Liga Europa, în timp ce SC Heerenveen, Vitesse Arnhem, FC Groningen şi AZ'67 Alkmaar vor disputa meciuri pentru ultimul loc calificant în Liga Europa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici