România a devenit membru cu drepturi depline al Convenţiei UEFA privind arbitrajul

Comitetul Executiv al UEFA a decis, în şedinţa de vineri, care a avut loc la Nyon, acceptarea României ca membru cu drepturi depline al "Convenţiei UEFA pentru formarea, educarea şi organizarea arbitrilor", informează site-ul oficial al FRF.

25 afișări
Imaginea articolului România a devenit membru cu drepturi depline al Convenţiei UEFA privind arbitrajul

România a devenit membru cu drepturi depline al Convenţiei UEFA privind arbitrajul (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În urma raportului instructorului UEFA Wilfried Heitmann, responsabilul pentru România privind semnarea şi implementarea acestei convenţii, România a fost acceptată împreună cu alte şase federaţii, Andorra, Anglia, Georgia, Letonia, Spania şi Ucraina.

În acest moment, Convenţia a ajuns la 43 de membri, din totalul de 53 de asociaţii afiliate la UEFA.

"Este o mare realizare a Comisiei Centrale a Arbitrilor, a Federaţiei Române de Fotbal, această intrare în rândul membrilor Convenţiei. Este o dovadă clară că am muncit cu folos în ultimul timp şi că am făcut paşi importanţi în dezvoltarea arbitrajului din România. Din acest moment arbitrii noştri au toate premisele pentru a-şi desfăşura activitatea în cele mai bune condiţii, la cel mai înalt nivel. Prin aderarea la această Convenţie, pe lângă suportul material pentru dezvoltarea arbitrajului de bază, foarte important va fi şi suportul moral şi logistic pe care-l vom primi din partea UEFA. De acum înainte, nu ne mai ramâne decât să ne pregătim în continuare corespunzător, fizic, tehnic, teoretic şi psihic, în concordanţă cu filozofia UEFA şi FIFA şi, astfel, sperăm că arbitrii noştri vor urca, uşor-uşor, treptele spre marea performanţă", a spus, pentru site-ul oficial al FRF, preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Vasile Avram.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici