România învinge Bosnia-Herţegovina, scor 3-0, şi obţine a doua victorie în preliminariile Euro - GALERIE FOTO

Reprezentativa de fotbal a României a învins, vineri, pe teren propriu, cu scorul de 3-0 (2-0), selecţionata Bosniei-Herţegovina şi a obţinut a doua victorie în grupa D de calificare la Campionatul European din 2012.

3565 afișări
Imaginea articolului România învinge Bosnia-Herţegovina, scor 3-0, şi obţine a doua victorie în preliminariile Euro - GALERIE FOTO

România învinge Bosnia-Herţegovina, scor 3-0, şi obţine a doua victorie în preliminariile Euro - GALERIE FOTO

VEZI AICI GALERIA FOTO

Golurile au fost marcate de Mutu '37 şi Marica '40, '55.

În minutul 9, Săpunaru a executat un aut de la margine, Mureşan a înscris cu o lovitură de cap de lângă portarul Hasagici, însă arbitrul a anulat golul pe motiv că Săpunaru a aruncat greşit.

În minutul 20, Dzeko, plecat din ofsaid, îi pasează lui Misimovici, care înscrie, însă golul a fost anulat de central, deşi asistentul Daniel Warnmark lăsase jocul să continue. Imediat după ce Misimovici a trimis mingea în poartă, fanii bosniaci au aprins mai mult torţe.

În minutul 30, Sânmărtean a lovit bara transversală cu un şut de la 10 metri.

România a deschis scorul în minutul 37, când, după o centrare a lui Răzvan Raţ de pe partea stângă, Mutu a reluat din cădere, de la 7 metri în dreapta portarului.

În minutul 40, România şi-a mărit avantajul, după ce Raţ a centrat de pe partea stângă, iar Marica a reluat din alunecare de la cinci metri în poarta goală.

În minutul 45, Gabriel Torje l-a faultat fără minge pe Medunjanin, acesta părăsind terenul pe targă, el fiind transportat ulterior la spital.

Scorul final, 3-0, a fost stabilit în minutul 55, de Ciprian Marica, care recuperează o minge la 25 de metri, trece de un fundaş bosniac şi înscrie cu un lob de la 16 metri peste Hasagici.

În minutul 90+5, Săpunaru a ratat un penalti, dictat după ce Torje a fost faultat de Misimovici. Spectatorii au fost cei care au scandat numele lui Săpunaru după ce arbitrul a dictat penalti.

România: 12. Tătăruşanu - 21. Săpunaru, 4. Tamaş, 13. Papp, 3. Raţ - 11. Torje, 8. Mureşan, 15. Bourceanu, 19. Sânmărtean (22. Tănase '63) - 10. Mutu (17. Surdu '83), 9. Marica (18. Alexe '87). Antrenor: Răzvan Lucescu.

Bosnia-Herţegovina: 1. Hasagici - 13. Mujdza, 5. Mravaci, 4. Spahici, 16. Lulici - 6. Rahimici, 18. Medunjanin (14. Ibisevici '46) - 8. Pjanici, 10. Misimovici, 17. Ibricici (7. Stilici '64) - 11. Dzeko (9. Muslimovici '64). Antrenor: Safet Susici.

Cartonaşe galbene: Torje '68, Săpunaru '72, Surdu '90+2 / Stilici '77

Partida a fost condusă de o brigadă din Suedia, avându-l la centru pe Jonas Eriksson, ajutat la cele două linii de Stefan Wittberg şi Daniel Warnmark, în timp ce Markus Strombergsson a fost rezervă. Delegat UEFA de joc a fost austriacul Christian Schmoelzer, iar observator pentru arbitraj italianul Giovanni Stevanato.

Lovitura de start a meciului a fost întârziată aproximativ trei minute, din cauza unui banner cu mesaj politic afişat de suporterii dinamovişti aflaţi în Tribuna a II-a a stadionului Giuleşti - Valentin Stănescu. Aceştia au afişat pe un gard un banner cu mesajul "Free Mladici", iar înainte de startul partidei un oficial bosnic şi observatorul UEFA au cerut ca acesta să fie dat jos. Bannerul a fost dat jos, însă fanii au continuat să-l ţină în mâini, acesta fiind îndepărtat abia după intervenţia forţelor de ordine.

La încălzire, portarul Ciprian Tătăruşanu a fost chemat de galerie, iar când i-a salutat pe fani, aceştia au început să înjure Steaua.

Răzvan Raţ, Cristian Săpunaru şi Adrian Mutu au fost singurii jucători chemaţi la salut de galerie.

În timpul primei reprize, fanii aflaţi la peluză au afişat mai multe bannere cu mesajele: "Doar aici vă simţiti fotbalişti", "Răzvane, nicăieri nu e ca acasă" şi "Săpunaru, mândria noastră". Înainte de începutul meciului, suporterii de la tribuna a doua au creat o coregrafie cu cartoane în culorile tricolorului, în timp la peluză, unde au stat fanii rapidişti, a fost format tricolorul din cartoane, pe un fundal alb-vişiniu.

La pauza meciului, suporterii dinamovişit de la Tribuna a II-a au avut un conflict cu fanii rapidişti aflaţi în aceeaşi tribună, însă incidentele nu au degenerat. Tot la pauză, aproximativ 100 de suporteri rapidişti de la peluză au încercat să sară gardul despărţitor pentru a se duce către fanii dinamovişti, însă au fost opriţi de forţele de ordine.

În minutul 48 partida a fost întreruptă, după ce suporterii dinamovişti aflaţi la Tribuna a II-a au afişat un banner pe care scria în limba sârbă "Bosniacii sunt oameni fără ţară" şi au scos din nou bannerul cu mesajul "Free Mladici", moment în care fanii bosniaci au început să rupă scaunele şi să arunce cu ele în teren. Meciul a fost reluat după două minute de întrerupere, cu minge de arbitru.

În repriza a doua fanii dinamovişti au mai afişat un banner scris în sârbă: "Ţiganii strigă ţiganii".

În tribune s-au aflat, printre alţii, antrenorul echipei Galatasaray, Fatih Terim, Anghel Iordănescu, Adrian Porumboiu, Mircea Lucescu, George Copos, precum şi Victor şi Ioan Becali, însoţiţi de mai mulţi impresari.

Jucătorii Râpă, Lung, Antal, Oros, Alexa şi Zicu, neincluşi în lotul de 18, au stat în tribună.

După retragerea lui Cristian Chivu de la naţională, banderola de căpitan a fost purtată de Mutu. După ieşirea lui Mutu, banderola a fost preluată de Tamaş.

La meci au asistat aproximativ 10.000 de spectatori, dintre care 700 de bosniaci.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici