România va avea trei arbitri prezenţi la Cupa Mondială din Qatar, după o pauză de 24 de ani

Trei arbitri români vor fi prezenţi la Cupa Mondială din Qatar. Este vorba despre Istvan Kovacs, Mihai Artene şi Vasile Marinescu. Ultimul român care a arbitrat la un campionat mondial este asistentul Nicolae Grigorescu, la Cupa Mondială din Franţa, în 1998.

294 afișări
Imaginea articolului România va avea trei arbitri prezenţi la Cupa Mondială din Qatar, după o pauză de 24 de ani

Istvan Kovacs, Mihai Artene şi Vasile Marinescu vor fi prezenţi la turneul final din Qatar, anunţă Federaţia Română de Fotbal.

Istvan Kovacs este primul arbitru de centru din România care prinde lista pentru Mondial după 36 de ani. Ioan Igna a fluierat în partide disputate la Cupa Mondială din 1986. Anterior, Costel Rădulescu (1930), Andrei Rădulescu (1970) şi Nicolae Rainea (1974, 1978, 1982) oficiaseră jocuri la turnee finale ale Cupei Mondiale.

Ultimul român care a arbitrat la un campionat mondial este asistentul Nicolae Grigorescu, la Cupa Mondială din Franţa, în 1998.

Mondialul din Qatar se dispută între 21 noiembrie şi 18 decembrie.

Istvan Kovacs a fost delegat în acest sezon la finala Conference League dintre AS Roma şi Feyenoord, pe care o va arbitra la Tirana, pe 25 mai, după ce a condus şi turul semifinalelor Champions League dintre Manchester City şi Real Madrid (4-3) .

La Cupa Mondială din Qatar merge 36 de arbitri centrali, 69 de asistenţi şi 24 de asistenţi VAR.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici