Ronaldo suferă de mai mulţi ani de hipotiroidie

Atacantul brazilian Ronaldo a declarat, luni, în conferinţa de presă în care şi-a anunţat retragerea din activitate, că suferă de mai mulţi ani de hipotiroidie, afecţiune din cauza căreia a luat în greutate.

149 afișări
Imaginea articolului Ronaldo suferă de mai mulţi ani de hipotiroidie

Ronaldo suferă de mai mulţi ani de hipotiroidie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"În urmă cu patru ani, la Milano, am descoperit că am o afecţiune, hipotiroidie, care încetineşte metabolismul, şi că pentru a o controla trebuie să iau hormoni neautorizaţi în fotbal, deoarece sunt consideraţi substanţe dopante", a spus Ronaldo.

Hipotiroidia este o afecţiune caracterizată printr-un deficit în hormoni tiroidieni. "Mulţi ar trebui să regrete acum glumele făcute pe seama greutăţii mele. Eu nu port ranchiună nimănui", a menţionat brazilianul, cu lacrimi în ochi.

Ronaldo, dublu campion mondial (1994 şi 2002) şi dublu câştigător al Balonului de Aur (1997, 2002), şi-a anunţat, luni, retragerea din activitate, la 34 de ani, din cauza unor probleme medicale.

"Am avut o carieră frumoasă, emoţionantă, minunată... În ultimii doi ani am avut mai multe accidentări, de la un picior la altul, de la un muşchi la altul... Aceste dureri m-au determinat să mă retrag mai devreme din activitate", a afirmat el.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici