Ruud îl învinge pe Cilic şi ajunge în prima finală de Grand Slam

Casper Ruud continuă să surprindă la prima sa prezenţă în a doua săptămână a unui turneu de Grand Slam. Jucătorul de 23 de ani s-a calificat prima dată în sferturi de finală la un turneu major, devenind primul norvegian care ajunge în această fază, şi care acum este calificat şi în finală.

412 afișări
Imaginea articolului Ruud îl învinge pe Cilic şi ajunge în prima finală de Grand Slam

Ruud îl învinge pe Cilic şi ajunge în prima finală de Grand Slam

Norvegianul a acces în ultimul act după o victorie cu 3-6, 6-4, 6-2, 6-2, împotriva croatului Marin Cilic în semifinalele de vineri.

Al optulea favorit îl va înfrunta pentru prima dată pe Rafael Nadal în finala de duminică, în încercarea de a-i refuza spaniolului al 14-lea titlu de la Roland Garros şi al 22-lea titlu de Grand Slam la simplu.

După ce Cilic a câştigat setul inaugural reuşind două break-uri pe final, Ruud a dat startul unei reveniri metodice.

După ce a petrecut o mare parte din setul inaugural în apărare, norvegianul a trecut în ofensivă şi a început să îşi plimbe adversarul pe tot terenul, insistând cu lovitura sa preferată, forehand-ul de dreapta.

După ce Ruud a reuşit doar trei lovituri câştigătoare în setul de deschidere, el a izbutit apoi 16, 12 şi 10 în ultimele trei, depăşindu-şi semnificativ numărul de erori.

În urma victoriei, Ruud urcă deasupra lui Carlos Alcaraz în clasamentul ATP, ajungând pe locul 6, ceea ce poate deveni cea mai bună clasare a carierei sale, începând de luni.

Cilic şi-a propus a patra finală la un turneu major şi a avut ocazia să devină al cincilea jucător activ care ajunge în finala tuturor celor patru Slamuri. Numărul 23 mondial ar fi fost cel mai slab clasat semifinalist la Roland Garros de la Robin Soderling, numărul 25 mondial, în 2009.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici