S-a încheiat Liga Florilor. 5 echipe româneşti au şansa să evolueze în cupele europene

Liga Florilor, competiţia internă de handbal feminin, s-a încheiat joi cu meciurile ultimei etape, a 30-a, desfăşurată la Bucureşti, în Sala Polivalentă şi în Sala Rapid.

338 afișări
Imaginea articolului S-a încheiat Liga Florilor. 5 echipe româneşti au şansa să evolueze în cupele europene

Sursa foto: Mediafaxfoto

Conform clasamentului final, campioana ediţiei 2020-2021 este CSM Bucureşti, care va evolua direct în grupele EHF Champions League.

Poziţia secundă este ocupată de Minaur Baia Mare, care ar putea evolua în grupele EHF Champions League, dacă va solicita şi EHF îi va acorda un wildcard. În caz contrar, băimărencele vor evolua în grupele EHF European League.

De pe poziţia a treia, SCM Râmnicu Vâlcea ar putea evolua în grupele EHF Europa League doar dacă Minaur Baia Mare nu va solicita şi primi un wildcard. În caz contrar, vâlcencele vor evolua în grupele EHF European League.

Gloria Buzău, de pe locul patru, are asigurată participarea în preliminariile EHF European League.

La fel s-ar putea întâmpla şi cu Măgura Cisnădie, care are şanse să prindă un loc în EHF European League, dacă va cere şi îi va fi acordat un loc în preliminariile aceleiaşi competiţii.

Dacia Mioveni şi SCM Craiova sunt în situaţia de a se lupta în barajul de menţinere/promovare în Liga Florilor cu Corona Braşov şi CSM Rona, în cadrul unui turneu ce va avea loc în perioada 7-9 iunie la Buzău.

CSM Galaţi, U Cluj şi Activ Prahova Ploieşti au retrogradat direct în liga secundă, dar e posibil ca echipele din Galaţi şi Cluj să se salveze, dacă Federaţia Română de Handbal decide să menţină Liga Florilor la formatul cu 16 echipe, faţă de cel cu 14 echipe, anunţat iniţial.

Golgheterii campionatului în sezonul încheiat sunt Luciana Popescu (CSM Slatina) şi Jovana Kovacevic, ambele cu câte 177 de goluri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici