Sala Polivalentă din Bucureşti va fi renovată energetic cu fonduri provenite din PNRR

Sala Polivalentă din Bucureşti va fi supusă unui proces de renovare energetică aprofundată, a anunţat Ministerul Sportului, care a precizat că finanţarea este făcută cu fonduri din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, în urma unui contract semnat miercuri, 8 februarie.

194 afișări
Imaginea articolului Sala Polivalentă din Bucureşti va fi renovată energetic cu fonduri provenite din PNRR

Sala Polivalentă, Facebook

Ministerul Sportului, în calitate de lider de proiect, şi Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, în calitate de coordonator de investiţii pentru Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, Componenta 5 – Valul Renovării, au semnat contractul de finanţare având ca obiect finanţarea din fondurile PNRR a implementării proiectului intitulat ”Renovare Energetică Aprofundată a Sălii Polivalente a Complexului Sportiv Naţional Din Bucureşti”.

Beneficiarul investiţiei este Complexul Sportiv Naţional “Sala Polivalentă” din Bucureşti, iar obiectul acesteia vizează o suprafaţă desfăşurată de 19.845,00 mp şi este reprezentat de renovarea energetică aprofundată a Sălii Polivalente, respectiv reducerea consumului de energie primară şi a emisiilor de CO2 prin renovarea energetică a clădirii (inclusiv a instalaţiilor aferente acesteia).

Valoarea totală a Proiectului este de 59.590.637,24 lei, din care valoarea eligibilă din PNRR (fără TVA) este de 50.076.165,75 lei (valoare maximă cu TVA – aprox. 12 miloane euro).

Data începerii proiectului este 8 februarie 2023, cu o perioadă de implementare de 24 luni, respectiv până la 7 februarie 2025, data finalizării.

De asemenea, se vor executa lucrări pentru echiparea cu 10 staţii de încărcare pentru maşini electrice, precum şi lucrări conexe pentru respectarea altor cerinţe fundamentale privind calitatea în construcţii.

Intervenţiile propuse pentru clădire conduc la o reducere a consumului anual specific de energie finală pentru încălzire de cel puţin 50% şi la o reducere a consumului de energie primară şi a emisiilor de CO2 de peste 60%.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici