Sandu: Dacă meciul cu Argentina nu se va juca, voi cere despăgubiri mai mari de două milioane de euro

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Mircea Sandu, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă că în cazul în care meciul România-Argentina nu se va mai disputa va cere despăgubiri federaţiei sud-americane mai mari de două milioane de euro.

267 afișări
Imaginea articolului Sandu: Dacă meciul cu Argentina nu se va juca, voi cere despăgubiri mai mari de două milioane de euro

Sandu: Dacă meciul cu Argentina nu se va juca, voi cere despăgubiri mai mari de două milioane de euro (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Am încheiat scrisoarea către preşedintele Julio Grondona cu precizarea că mă voi adresa FIFA în cazul în care nu va avea loc pentru daune substanţiale, dar nu mă interesează asta. Se înţelege că neparticiparea unor jucători atrage după sine penalităţi. Dacă nu mai vin îi dau în judecată. În afara faptului că îmi dau banii înapoi cei de la World XI, ei au contract cu federaţia argentianiană şi vedem ce va judeca Comisia de Disciplină a FIFA şi apoi TAS-ul în mod cert, pentru că aşa scrie în clauzele finale de litigii. Eu le voi cere mulţi bani, în mod cert. Nu ştiu ce se va decide. Două milioane de euro? Mai puneţi peste... Eu nu pot să-mi bat joc de oamenii ăştia. România trăieşte într-o stare emoţională de ceva timp că vine Argentina, vine Messi. Starea asta de emoţii a unui om nu i-o poţi cumpăra", a declarat Sandu.

Oficialul FRF a precizat că federaţia a plătit două din cele trei rate pentru indemnizaţia echipei naţionale a Argentinei:

"Contractul cuprindea şi costurile, 1.200.000 de dolari, adică 935.000 de euro, însemna doar indemnizaţia lor. Conform contractului au fost plătite două din cele trei rate, una la 12 ianuarie 2011 şi alta la 1 aprilie în acest an. Apoi 200.000 de euro costau biletele de avion, şi 50.000 de euro sejurul din România, de cazare şi transport local. Aveam prevăzute până şi locurile din tribune. Pentru federaţie şi toţi ceilalţi parteneri efortul este uriaş, iar emoţiile suporterilor le-am simţit. Mai aveam de plată o rată de 40 la sută, mai erau 480.000. Nu se negocia, dacă nu veneau cu acei jucători nu le mai dădeam banii. Dacă nu vin deloc îmi dau banii înapoi, dar nu mă încălzeşte, nu ăsta este scopul meu".

Sandu consideră că în cazul suspendării meciului cu Argentina, Federaţia Română de Fotbal nu are nicio vină şi consideră că nici varianta înlocuirii adversarului cu selecţionata Portugaliei nu este o soluţie.

"Regret, e o decizie pe care nu o înţeleg, de nerespectare a unui contract. Vă asigur că fac toate eforturile ca Argentina cu Messi pe teren să fie prezentă. E posibil ca Argentina să zică «venim dar fără Messi». Nu vreau însă să mă ambalez în multe concluzii pentru că nu am un act oficial. Nici varianta cu Portugalia nu este o soluţie. Dacă federaţia va reuşi să plătească despăgubirile către Luxemburg şi să le asigur indemnizaţie, transport. Se poate fără niciun fel de problemă, oricum ar fi mai puţin decât aş plăti Argentinei, în mod cert. Eu am contracte cu televiziunile de 250.000 de euro pentru meciul ăsta, ieri am semnat contract cu Marriot de 200.000 de euro pentru ospitalitate pentru 3.000 de persoane. Noi am mers pe derularea contractului. Nu cred că de data asta federaţia are vreo vină. Numai în cazuri de calamitate sau de război se poate anula un astfel de meci", a mai spus Sandu.

Referitor la stadionul naţional, preşedintele FRF a precizat faptul că niciuna dintre echipele româneşti care au solicitat să evolueze în cupele europene sau Liga I nu o vor putea face până la inaugurarea oficială a arenei: "Din datele pe care le am eu de la Primărie, până când stadionul nu se va inaugura cu un adversar important nu va avea loc niciun meci. Cred că toate lucrările vor fi gata până la 6 septembrie, când e prevăzut meciul cu Franţa. Până la inaugurare, până la meciul cu Franţa niciuna dintre echipele care au solicitat nu vor juca pe stadionul naţional. Asta este discuţia pe care am purtat-o cu directorul primăriei. Ei au stadioanele suspendate pentru că se întâmplă tot felul de nenorociri".

Mircea Sandu a mai spus că programul echipei naţionale va rămâne neschimbat indiferent de decizia federaţiei argentiniene: "Am vorbit cu Piţurcă şi acţiunea se va desfăşura, programul echipei rămâne în vigoare, vom vedea dacă vom găsi sau nu adversar. Vom vedea, să vedem ce concluzie se va găsi, trebuie finalizată probabil cu un joc această acţiune".

Asociaţia de Fotbal din Argentina (AFA) a anunţat, luni seară, pe site-ul oficial, că a decis suspendarea meciului amical cu România, programat la 10 august, la Bucureşti, după demiterea selecţionerului Sergio Batista. Meciul amical România - Argentina era programat la 10 august, la inaugurarea Arenei Naţionale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici