Sandu se întâlneşte cu conducerea FC Steaua pentru a aplana conflictul dintre Piţurcă şi Reghecampf

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, se întâlneşte, marţi, cu preşedintele CA al FC Steaua, Valeriu Argăseală, şi cu managerul general Mihai Stoica, pentru a aplana conflictul dintre selecţionerul Victor Piţurcă şi antrenorul echipei campioane, Laurenţiu Reghecampf.

162 afișări
Imaginea articolului Sandu se întâlneşte cu conducerea FC Steaua pentru a aplana conflictul dintre Piţurcă şi Reghecampf

Mircea Sandu (Imagine: Alexandru Hojda/Mediafax Foto)

"Am vorbit cu Argăseală şi cu Mihai Stoica, mâine ne vom întâlni pentru că vreau să discutăm la nivel de conducători ai federaţiei şi ai clubului Steaua privind reacţiile oamenilor din subordinea noastră (n.r. - selecţionerul Victor Piţurcă şi antrenorul Laurenţiu Reghecampf). O să încercăm să găsim nişte soluţii ca interesele comune pe care le avem să primeze şi nu ambiţiile personale şi mai ales atunci când apar şi alte persoane, fie că au grad de rudenie, fie că nu", a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, Mircea Sandu.

Oficialul nu crede însă că discuţia de marţi va rezolva problemele dintre cei doi tehnicieni şi a menţionat că nu va încerca să medieze o întâlnire a lui Victor Piţurcă cu Laurenţiu Reghecampf. "Nu, din păcate nu, pentru că o mare parte dintre oamenii din fotbal cad în plasa întinsă de presă. Eu i-am invitat să avem o discuţie. Piţurcă nu are nicio treabă cu întâlnirea asta. E problema mea, vreau să discut cu cei de la Steaua. Nu m-am gândit la o mediere între cei doi (n.r. - Piţurcă şi Reghecampf). Dacă nu o fac ei, de ce trebuie să o fac eu? Eu discut la nivelul meu, cel de administraţie, nu mă bag la nivelul tehnic. Treaba lor dacă vor să discute", a adăugat preşedintele.

El îşi doreşte însă ca jucătorii echipei Steaua să nu fie incluşi în disputa dintre selecţioner şi antrenorul lor. "În mod cert există o presiune şi aş vrea ca jucătorii să fie scoşi din cauza asta. Jucătorii nu trebuie să fie între ciocan şi nicovală. Ei trebuie să joace pentru clubul lor cu care au contract. Şi la echipa naţională dacă vor. Dacă vreunul nu mai vrea, atunci dă scris la federaţie că nu mai vine la naţională şi atunci selecţionerul ştie care este situaţia. De asta eu nu am înţeles reacţia celor de la Steaua referitor la o întâlnire a antrenorul naţionalei cu jucătorii. Şi în vest se întâmplă. Antrenorul naţionalei Angliei s-a întâlnit cu Gerard şi nu a fost niciun fel de problemă. La noi însă sunt ambiţii mult prea mari, suntem mult prea mari toţi", a precizat oficialul FRF.

Întrebat dacă FRF va deschide procedura de a o declara persona non grata pe agentul de jucători Anamaria Prodan, Mircea Sandu a răspuns: "Credeţi că fac parte dintr-o comisie de judecată la federaţie?"

În acelaşi timp, preşedintele i-a transmis Anamariei Prodan să îl lase pe soţul său, Laurenţiu Reghecampf, să "îşi facă treaba" pentru că "se descurcă şi singur". "Anamariei Prodan îi fac o recomandare, că o cunosc de când era copiliţă. Să îşi vadă de activitatea ei şi să îşi lase bărbatul să îşi facă treaba. E cel mai bine, că se descurcă el singur. Şi atunci lucrurile merg bine", a afirmat preşedintele.

Potrivit acestuia, Comisia de Control şi Disciplină a UEFA, care va analiza, la 22 august, cazul FC Steaua, care a închis şedinţa de pregătire dinaintea returului cu Vardar Skopje, din turul doi preliminar al Ligii Campionilor, şi nu a acordat interviuri la finalul partidei, îl va sancţiona pe managerul Mihai Stoica, dar şi clubul roş-albastru. "Sunt convins că va da o sancţiune individuală, lui Mihai Stoica, şi va penaliza şi clubul cel puţin financiar. Cel puţin, cel mult îi lăsăm pe ei să vedem ce spun", a precizat Sandu.

Într-un interviu publicat la 29 iulie, de ProSport, selecţionerul Piţurcă a declarat că nu va mai discuta niciodată cu Reghecampf, pentru că acesta ar fi minţit atunci când a afirmat că jucătorii Stelei se întorc nepregătiţi de la echipa naţională.

Antrenorul Laurenţiu Reghecampf s-a arătat deranjat că Piţurcă a făcut aceste declaraţii înaintea unui meci important al Stelei, prima manşă cu Dinamo Tbilisi, din preliminariile Ligii Campionilor. Reghecampf i-a cerut, miercuri, selecţionerului Victor Piţurcă să nu mai convoace jucători de la campioana României, el precizând ironic că antrenorul primei reprezentative are o bază mare de selecţie.

Tot miercuri, managerul FC Steaua, Mihai Stoica, a declarat că nu e normal ca selecţionerul Victor Piţurcă să scoată în evidenţă greşelile pe care le fac unii jucători la echipele lor şi l-a avertizat pe tehnician că este posibil ca jucătorii stelişti să aibă o reacţie ostilă şi să se retragă de la naţională.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici