Săpunaru, interzis la naţională. Cum a explicat gestul selecţionerul Piţurcă

Selecţionerul Victor Piţurcă a declarat, într-o emisiune televizată, că nu îl va mai convoca pe fundaşul Cristian Săpunaru, după ce acesta a refuzat să răspundă la telefoanele secunzilor săi înaintea partidelor amicale cu Elveţia şi Austria.

228 afișări
Imaginea articolului Săpunaru, interzis la naţională. Cum a explicat gestul selecţionerul Piţurcă

Cristian Săpunaru (Imagine: Laurentiu Mich / MediafaxFoto)

"Săpunaru e o problemă mai delicată. Nu-l mai puneţi pe Săpunaru în general. Nu am discutat dacă mai vrea sau nu să vină la echipa naţională. Pur şi simplu nu a mai răspuns la telefon. M-am întâlnit cu el atunci când Porto a predat Cupa UEFA şi i-am spus că avem acţiuni, iar el mi-a spus în glumă că şi-a luat bilete de vacanţă. Eu nu i-am zis nimic, dar colaboratorii mei când l-au sunat nu a mai răspuns la telefon, deşi ştie foarte bine numerele de telefon. Săpunaru e un jucător valoros, joacă la o echipă mare, dar nu am nevoie de jucători de genul ăsta. E foarte important să vină jucători care îşi doresc să obţină rezultate", a spus Piţurcă, la Dolce Sport.

Victor Piţurcă a afirmat că pentru postul de fundaş dreapta are soluţii, chiar dacă nu se va mai baza pe serviciile lui Săpunaru. "Vom juca cu un fundaş central în bandă în aceste condiţii, de ce nu. Papp îşi face treaba foarte bine, chiar dacă aportul său în ofensivă nu e la fel de bun. Vor reveni şi Măţel, Sepsi. Nicoliţă nu poate să joace fundaş dreapta la echipa naţională. Poate juca doar cu Andorra", a completat Piţurcă.

Selecţionerul a precizat că va încerca să îl convingă pe Cristian Chivu să revină la echipa naţională. "Probabil că voi purta o discuţie cu Cristi Chivu despre revenirea la naţională. A trecut printr-o perioadă grea, a renunţat la echipa naţională nu a mai jucat constant la echipa lui de club, iar suporterii de la Inter l-au contestat. Eu îl cunosc şi ştiu că l-a marcat. Acum a început o perioadă nouă. Cred că a ales soluţia ideală prin rămânerea la Inter, acum se încarcă şi el cu alte energii. Eu mi-aş dori din tot sufletul să revină la echipa naţională, atât pentru el, cât şi pentru jucătorii tineri care sunt acum. Acum depinde numai de el dacă îşi doreşte din tot sufletul asta, şi cred că a început să-şi dorească pentru că e greu atunci când ţii cum a ţinut el la echipa naţională să nu îţi doreşti să revii. Ar fi formidabil să fie iar în mijlocul nostru, chiar şi să stea pe bancă, nu neapărat să fie în teren", a explicat Piţurcă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici