Sebastian Vettel: Nu am ignorat deliberat ordinele echipei, pur şi simplu am făcut o greşeală

Germanul Sebastian Vettel (Red Bull), care a câştigat Marele Premiu de Formula 1 al Malaysiei încălcând ordinele echipei, a declarat după cursă că nu a vrut să ignore indicaţiile primite şi că pur şi simplu a făcut o greşeală, precizând că îi cere scuze colegului său Mark Webber.

525 afișări
Imaginea articolului Sebastian Vettel: Nu am ignorat deliberat ordinele echipei, pur şi simplu am făcut o greşeală

Sebastian Vettel (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Am realizat ce am făcut după sosire, când mi-am scos casca şi Mark (n.r. - Webber) mi-a vorbit. Vom discuta pe plan intern. Nu este o situaţie uşoară pentru mine. Îi cer scuze, este dificil de explicat totul. Când l-am depăşit nu era loc mult pentru noi doi şi eram presat să depăşesc, din cauza pneurilor mele noi, care îmi permiteau să fiu mai rapid. El încerca să îşi menajeze pneurile şi eu mi-am asumat un risc mare depăşindu-l. Nu am vrut să ignor indicaţiile, nu a fost ceva deliberat. Pur şi simplu am făcut o greşeală. Vreau să discut cu Mark fără ca voi (n.r. - reprezentanţii mass-media) să fiţi prezenţi, dar ştiu că ar fi trebuit să mă comport astăzi mai bine. Relaţia noastră este foarte profesională, deşi toată lumea ştie că nu suntem cei mai buni prieteni din lume. Ne respectăm. Ne complicăm puţin viaţa la fiecare cursă, dar colaborăm bine şi diferenţa nu este atât de mare între noi. Nu sunt mândru că am greşit şi data viitoare voi proceda altfel. Vreau să îi explic totul lui Mark, în linişte", a spus Vettel.

Australianul Mark Webber a declarat că el a respectat strategia echipei, spre deosebire de Vettel: "După ultima oprire echipa mi-a spus că este decisă cursa şi am rulat pe economic, conform strategiei. Apoi Seb a luat propria decizie. Eram pregătit să mă lupt până la final, dar echipa mi-a transmis să mă calmez", a precizat Webber.

Britanicul Lewis Hamilton (Mercedes), locul trei la Sepang, a declarat că ar fi meritat să urce pe podium colegul său, Nico Rosberg. "Echipa a făcut o treabă fantastică, astfel că sunt foarte bucuros şi mândru, dar trebuie în primul rând să îl felicit pe Nico (Rosberg). A fost mai rapid decât mine astăzi şi el este cel care ar fi meritat să se afle pe podium în locul meu, pentru că a făcut o cursă foarte bună, foarte inteligentă. La final, Nico a spus că îşi va aminti ce a fost, dar nu trebuie să se îngrijoreze, şi eu îmi voi aminti, pentru că am o memorie foarte bună. Nu ştiu dacă trebuie să îi cer scuze lui Nico, dar poate îl voi lăsa data viitoare să mă depăşească, dacă va apărea o astfel de situaţie", a afirmat Hamilton.

Germanul Sebastian Vettel de la Red Bull a câştigat, duminică, Marele Premiu al Malaysiei, o cursă tensionată, marcată de numeroase incidente pe linia boxelor şi de o luptă internă, dusă între piloţii aceleiaşi echipe, cu încălcarea ordinelor primite de la standuri. Finalul cursei a fost "incendiat" de luptele interne de la Red Bull şi Mercedes. Rosberg, mult mai rapid decât Hamilton, care încerca să economisească benzină, a cerut de mai multe ori echipei permisiunea să-l întreacă pe britanic. "Negativ", a răspuns managerul Ross Brawn, care i-a ordonat cu insistent germanului să îşi păstreze poziţia, după ce acesta declanşase câteva atacuri asupra colegului său. Rosberg s-a conformat până la urmă şi a rămas în afara podiumului.

La Red Bull, situaţia a fost asemănătoare. Când Webber a intrat ultima dată la boxe, echipa i-a transmis că va fi lăsat să câştige şi că Vettel nu îl va ataca. Australianul şi-a setat monopostul în modul economic, dar s-a trezit încolţit de coechipierul său. Timp de aproape două tururi, cei doi au rulat roată la roată. Oficialii team-ului austriac au încercat cu disperare să-l oprească pe Vettel, temându-se de faptul că monoposturile lor vor intra în contact şi vor sfârşi rău, aşa cum s-a întâmplat la Marele Premiu al Turciei din 2010. În cele din urmă, campionul mondial en titre a tranşat în favoarea sa duelul cu Webber şi a nu mai putut fi ajuns până la final.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici