Serena Williams şi-a cerut scuze pentru comportamentul din jocul cu Clijsters

Jucătoarea americană Seren Williams, care face obiectul unei anchete pentru comportamentul său din semifinala de la US Open, de sâmbătă, cu Kim Clijsters, şi-a prezentat luni scuze pentru cuvintele pe care le-a adresat unui arbitru de linie.

26 afișări
Imaginea articolului Serena Williams şi-a cerut scuze pentru comportamentul din jocul cu Clijsters

Serena Williams şi-a cerut scuze pentru comportamentul din jocul cu Clijsters (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Doresc să îmi prezint scuzele mele sincere arbitrului de linie, Federaţiei Americane de Tenis şi în special fanilor tenisului din întreaga lume pentru comportamentul meu neadecvat. Sunt o femeie de onoare, integră şi recunosc că am greşit. Vreau să spun în mod clar tuturor tinerilor că am avut un comportament inadecvat şi că acesta nu este un mod corect de a te afişa în public, indiferent dacă pierzi sau câştigi, dacă arbitrul are dreptate sau nu. Acest lucru nu este acceptabil. Vreau să arăt un exemplu. Toţi trebuie să învăţăm din experienţa noastră de viaţă, bună sau rea. Voi învăţa o lecţie, încercând să cresc pentru a deveni o persoană mai bună", a declarat jucătoarea americană, care a fost amendată cu 10.500 de dolari pentru "conduită neadecvată", potrivit organizatorilor.

În timpul semifinalei de sâmbătă, cu Kim Clijters, la scorul de 4-6, 5-6, 15-30, Williams a servit o a doua minge având piciorul pe linia de fund, lucru semnalat de un arbitru de tuşă arbitrului principal pentru a sancţiona o dublă greşeală. Scorul era 15-40, adică minge de meci pentru Clijsters, când Serena a agresat verbal arbitrul de linie, apropiindu-se la câţiva metri de acesta şi urlând. Acesta a transmis discuţia arbitrului principal, care l-a chemat pe supervizorul turneului.

Astfel, americanca a primit un al doilea avertisment pentru "comportament antisportiv", ceea ce a dus la pierderea punctului şi a meciului. Williams primise un prim avertisment după ce şi-a izbit racheta de sol, într-un gest de furie după un punct pierdut.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici