Shalane Flanagan, femeia fără plămâni: 6 maratoane în 42 de zile!

  • Problemele la tendon au determinat-o pe Flanagan să se retragă din competiţii în iulie 2019, dar nu au putut-o oprit să alerge.
  • La maratonul de la New York, fosta atletă, acum în vârstă de 40 de ani, şi-a atins ţinta: 6 maratoane în 6 săptămâni.
1029 afișări
Imaginea articolului Shalane Flanagan, femeia fără plămâni: 6 maratoane în 42 de zile!

Shalane Flanagan, femeia fără plămâni: 6 maratoane în 42 de zile!

După ce a alergat 5 curse de maraton la nivel înalt în doar 21 de zile, nu mai putea exista nicio îndoială că va veni şi a 6-a. Aşa că duminica trecută, pentru americanca Shalane Flanagan i-a fost suficient să finalizeze maratonul de la New York pentru a pune pecetea finală pe o performanţă de răsunet: 6 curse maraton majore în doar 42 de zile.

O performanţă niciodată încercată până acum de niciun alt atlet de nivel înalt precum alergătoarea americană în vârstă de 40 de ani (argint la 10.000m în 2008 la Beijing 2008, competiţie la care românca Constantin Diţă a câşltigat aurul la maraton, la vârsta de 38 de ani).

Flanagan, care a acuzat probleme cu tendonul, se retrăsese din competiţii în iulie 2019, dar nu s-a oprit niciodată din alergare. Aşa că i-a venit ideea de a încerca să alergi 6 maratoane grozave în 6 săptămâni, pentru a demonstra că nimic nu este imposibil dacă ai determinarea corectă.

Ajutată de faptul că două mari maratoane precum Londra şi Boston se desfăşurau în mod normal primăvara, şi nu toamna, Shalane s-a transformat într-un fel de Forrest Gump în fustă, iar comentariile de pe diferitele reţele de socializare au devenit imediat virale.

Campioana americană şi-a încheiat munca sisifică alergând la New York în 2h32.33, terminând pe locul al 12-lea în cursa feminină.

Iată ceilalţi timpi:
Berlin 26 septembrie: 2.38.32
Londra 3 octombrie: 2.35.04
Chicago 10 octombrie: 2.46.39
Boston 11 octombrie: 2.40.34
Portland 17 octombrie: 2.35.14
New York 7 noiembrie: 2.32.33

Cel mai greu moment a fost, fără îndoială, cel referitor la 10 şi 11 octombrie trecut, când Shalane a trebuit să alerge două curse în 24 de ore, ambele de peste 2 ore şi 40 de minute, pentru a finaliza primul ciclu de patru maratoane în doar 15 zile.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici