Simona Halep A CÂŞTIGAT turneul de la Shenzhen: A fost un start fantastic, mi-ar plăcea să repet performanţa lui Na Li de la Australian Open

Simona Halep, locul 3 WTA şi cap de serie numărul unu, a câştigat, sâmbătă, turneul de la Shenzhen (China), cu premii de 500.000 de dolari, după ce a trecut în finală de elveţianca Timea Bacsinszky (locul 47 WTA), cap de serie numărul 8, scor 6-2, 6-2. Halep a declarat că startul de sezon a fost fantastic pentru ea, subliniind că şi-ar dori să repete performanţa fostei jucătoare chineze Na Li, care s-a impus în 2014 la Australian Open, primul Grand Slam al anului.

5383 afișări
Imaginea articolului Simona Halep A CÂŞTIGAT turneul de la Shenzhen: A fost un start fantastic, mi-ar plăcea să repet performanţa lui Na Li de la Australian Open

Simona Halep (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Halep a obţinut al nouălea titlu al carierei, după un meci care a durat 62 de minute.

"A fost un început de an fantastic, mulţumesc fanilor că au venit să ne sprijine, a fost foarte bine pentru mine. Mi-ar plăcea să repet performanţa lui Na Li la Australian Open, vreau să iau fiecare meci în parte şi să fac un turneu bun la Melbourne, dar mai întâi mă gândesc la Sydney. Mulţumesc organizatorilor, românilor care au fost alături de mine şi echipei mele. Ne vedem anul viitor", a declarat Halep după ce a câştigat turneul de la Shenzhen.

Cu serviciu şi lovituri puternice, sportiva elveţiană a încercat să fie agresivă, jucând foarte mult pe reverul româncei. Halep a returnat foarte bine serviciul în forţă al adversarei, apoi a căutat să-şi facă jocul ei obişnuit, cu schimbări de direcţie şi cu deschiderea unghiurilor terenului. Având o mobilitate superioară, sportiva română a câştigat destul de uşor primul set, 6-2, după circa 30 de minute, cu un break la debut şi altul în ghemul 5, ultimul fiind reuşit după ce a fost condusă cu 40-0.

Setul secund a început mai echilibrat, pe fondul unei uşoare nervozităţi a jucătoarei din Constanţa, care a căutat să grăbească lucrurile şi să încheie punctele mai repede. S-a mers cap la cap până la 2-2, apoi a rămas în joc numai Simona Halep. Ea a realizat câteva mingi spectaculoase pe serviciul lui Bacsinszky şi a făcut primul break al setului. De altfel, Halep a câştigat cinci ghemuri la rând de la scorul de 1-2, impunându-se şi în acest al doilea set tot cu 6-2.

 

Halep a fost premiată la Shenzhen de Na Li, fosta jucătoare chineză de tenis, care s-a retras din activitate anul trecut şi care are în palmares două titluri de Grand Slam, Roland Garros în 2011 şi Australian Open, în 2014.

Australian Open, primul Grand Slam al anului, va avea loc în perioada 19 ianuarie - 1 februarie, la Melbourne.

Simona Halep s-a calificat în finală la Shenchen după ce a trecut de sportiva chineză Saisai Zheng, locul 97 WTA, scor 6-2, 6-3. Halep le-a mai eliminat pe Annika Beck din Germania, locul 55 WTA, pe rusoiaca Natalia Vihlianţeva, locul 584 WTA, şi pe Aleksandra Krunici din Serbia, locul 84 WTA.

Pentru Halep, aceasta a fost a 15-a finală. Ea câştigase de opt ori, la Doha, Bucureşti (ambele în 2014), Nurnberg, 's-Hertogenbosch, Budapesta, New Haven, Moscova şi Sofia (toate cele şase turnee în 2013).

În schimb, românca a pierdut în ultimul act de şase ori, la Madrid, Roland Garros, Singapore - Turneul Campionilor (toate trei în 2014), Bruxelles (2012), Fes (2011 şi 2010).

Turneul de la Shenzhen este din categoria WTA International, finalista urmând a primi 180 de puncte WTA şi 55.323 de dolari, iar câştigătoarea 280 de puncte WTA şi 111.163 de dolari.

LIVE TEXT:

08:13 - 6 - 2 pentru Simona. Românca a câştigat turneul de la Shenzhen.

08:13 - DUBLU BREAK! 5 - 2 pentru Simona Halep. Fanii din tribune o încurajează pentru a pune punct meciului.

08:08 - 4 - 2 pentru Halep.

08:00 - BREAK SIMONA! Halep preia conducerea, 3-2

07:52 - Simona restabileşte egalitatea.

07:50 - 1- 0 pentru Bacsinszky în setul 2

07:45 - Halep câţtigă primul set

07:37 - 5 - 1 pentru Simona.

07:33 - AL DOILEA BREAK PENTRU SIMONA. Simona se distanţează la 4-1.

07:28 - 3 -1 pentru Simona.

07:25 - 2-1 pentru Halep. O minge lovită greşit de Simona întâlneşte banda fileului şi îi oferă primul game al finalei Timeei.

07:20 - 2- 0 pentru Halep

07:15 - BREAK. 1-0 pentru Simona Halep. Simona forţează din primul game şi îşi face rost de două mingi consecutive de break.

07:10 - Meciul a început.

07:00 -  Na Li, campioana ultimelor două ediţii ale turneului, a făcut tragerea la sorţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici