Simona Halep a ratat calificarea în finala turneului Premier 5 de la Cincinnati

Jucătoarea de tenis Simona Halep (locul 4 în clasamentul mondial) a pierdut, sâmbătă, meciul cu Angelique Kerber (locul 2 WTA), scor 3-6, 4-6, şi a ratat calificarea în finala turneului Premier 5 de la Cincinnati, dotat cu premii de 2.503.250 de dolari.

997 afișări
Imaginea articolului Simona Halep a ratat calificarea în finala turneului Premier 5 de la Cincinnati

Simona Halep a ratat calificarea în finala turneului Premier 5 de la Cincinnati (Imagine: Ovidiu Iordache/ Arhiva Mediafax Foto)

Simona Halep a început foarte bine partida cu Angelique Kerber şi a reuşit să câştige primul game al meciului, chiar împotriva serviciului. Kerber preia iniţiativa şi conduce cu 3-1, reuşind o serie de trei game-uri consecutive. Sportiva originară din Constanţa a făcut dublă greşeală la minge de break. Numărul patru mondial a reuşit să revină, numai că, la scorul de 4-3 pentru Kerber, meciul a fost întrerupt din cauza ploii.

La reluare, jucătoare din Germania a fost mult mai concentrată şi prezentă în meci, reuşind să câştige două game-uri consecutiv şi să închidă primul set cu 6-3.

Manşa secundă a fost începută catastrofal de Simona Halep, care i-a permis sportivei din Germania să se desprindă la 4-0. Românca în vârstă de 24 de ani nu a cedat, a revenit la 3-4 şi a ratat o şansă de break. Până la final, ambele jucătoare şi-au făcut serviciul, iar meciul s-a terminat, după o oră şi 32 de minute, cu victoria lui Kerber, scor 6-3, 6-4.

În urma acestei înfrângeri, Simona Halep va pierde poziţia a 4-a în clasamentul WTA, în timp ce Angelique Kerber are şansa de a deveni noul lider mondial şi s-o detroneze pe Serena Williams după trei ani şi jumătate, dacă va câştiga finala de duminică de la Cincinnati, cu Karolina Pliskova, din Cehia.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici