Simona Halep a învins-o pe Eugenie Bouchard, scor 6-2, 6-3, în primul meci de la Turneul Campioanelor

Jucătoarea de tenis Simona Halep, locul 4 WTA, a învins-o, luni, cu scorul de 6-2, 6-3, pe candadianca Eugenie Bouchard, locul 5 WTA, în primul meci disputat de sportiva română în cadrul Grupei Roşii de la Turneul Campioanelor, găzduit de oraşul Singapore.

2891 afișări
Imaginea articolului Simona Halep a învins-o pe Eugenie Bouchard, scor 6-2, 6-3, în primul meci de la Turneul Campioanelor

Simona Halep (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Halep, debutantă la finala sezonului, s-a impus după o oră şi nouă minute în faţa jucătoarei din Canada, aflată de asemenea la prima prezenţă la Turneul Campioanelor.

Românca şi-a asigurat un premiu de 243.000 de dolari şi 230 de puncte WTA. Ea va mai primi câte 70 de puncte pentru următoarele două meciuri din grupă, indiferent de rezultat, astfel că totalul este de 370 de puncte WTA.

Înaintea partidei de la Turneul Campioanelor, Halep şi Bouchard se mai întâlniseră de două ori, anul acesta, fiecare câştigând câte o partidă. La Indian Wells, Halep a învins cu scorul de 6-2, 1-6, 6-4, în optimi, apoi canadianca şi-a luat revanşa, în semifinale la Wimbledon, când s-a impus cu scorul de 7-6 (5), 6-2.

Luni, sportiva din Constanţa a avut o evoluţie aprope de ce a arătat în prima parte a anulului. Sub privirile tatălui ei, Stere, ale antrenorului Wim Fissette, ale impresarului Virginia Ruzici, dar şi ale unei galerii de români, Simona Halep a etalat concentare, un bun serviciu, un joc agresiv, fără multe greşeli şi fără scăderi în evoluţie, probleme ce i-au marcat partea a doua a sezonului 2014. De cealaltă parte, Bouchard a făcut multe "cadouri" şi a părut departe de forma avută la turneele de Grand Slam. Ea a fost finalistă la Wimbledon, semifinalistă la Australian Open şi Roland Garros şi a cedat în optimi la US Open.

Cele două jucătoare au intrat pe teren la Singapore Indoor Stadium purtând fiecare un bandaj pe coapsa stângă. În primele două ghemuri, Halep a fost în dificultate, dar a revenit de la 15-40 şi a condus cu 2-0, cu break în primul joc. Bouchard a comis multe greşeli neforţate, Halep a fost agresivă şi a pus câteva mingi în colţurile terenului adversarei şi scorul a urcat repede la 4-0. Canadianca a oprit risipa în ghemul cinci şi a punctat în premieră pe tabelă. În continuare, jucătoarele şi-au valorificat serviciul, astfel că Halep a câştigat setul cu 6-2, după aproape 33 de minute.

Antrenorul Nick Saviano a intrat pe teren în pauza dintre seturi şi i-a oferit câteva sfaturi elevei sale, Eugenie Bouchard. Ea a părut că a înţeles indicaţiile primite şi a câştigat la zero primul ghem al celui de-al doilea set, pe propriul serviciu. Însă Halep şi-a adjudecat trei ghemuri la rând, inclusiv un break la 1-1 şi s-a distanţat la 3-1. Un moment importat s-a petrecut la acest scor. Pe serviciul adversarei, Halep a avut 40-15, dar două mingi puse pe liniile laterale de Bouchard au anulat avantajul româncei. Apoi Halep a greşit o minge uşoară, iar canadianca a profitat şi s-a apropiat la un ghem. De la 3-2, sportivele şi-au fructificat serviciul până la 5-3 pentru Halep. Sub presiunea pierderii meciului, Bouchard şi-a cedat serviciul şi Halep a câştigat şi acest set cu 6-3.

Statistica meciului a arătat faptul că Bouchard a comis 30 de greşeli neforţate, faţă de 11 Halep. Şi raportul dublelor greşeli a fost net în favoarea jucătoarei de pe locul 5 mondial, 5-1. Însă candianca a avut mai multe lovituri câştigătoare, 13 faţă de 11, şi un procentaj de reuşită a primului serviciu de 54 la 49. Halep a fructificat patru mingi de break din şapte, iar Bouchard nu a reuşit să câştige niciuna din cele două oportunităţi.

Tot luni, în debutul grupei roşii, americanca Serena Williams, locul 1 WTA, a învins-o, cu scorul de 6-4, 6-4, pe jucătoarea sârbă Ana Ivanovici, locul 7 WTA.

În acest moment, Halep şi Williams se află pe primele două locuri ale grupei, urmând a se întâlni miercuri. Bouchard va juca în următoarea partidă cu Ivanovici.

Marţi, sunt programate primele partide din Grupa Albă, Maria Şarapova, locul 2 WTA - Caroline Wozniacki, locul 9 WTA şi Petra Kvitova, locul 3 WTA - Agnieszka Radwanska, locul 6 WTA.

În semifinale se califică ocupantele primelor două locuri din fiecare grupă.

BNP Paribas WTA Finals, a 44-a ediţie a Turneului Campioanelor, reuneşte cele mai bune opt jucătoare şi cele mai bune opt perechi de dublu în anul în curs, care se întrec pentru premii de 6,5 milioane de dolari.

Halep este a treia româncă în istorie participantă la o ediţie a finalei sezonului, după Virginia Ruzici şi Irina Spîrlea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici