Simona Halep renunţă la turneul de tenis de la Birmingham

Simona Halep nu va juca în turneul de la Birmingham, anunţă publicaţia Ubi Tennis. Românca, nr 2 WTA, a luat această decizie pentru a-şi proteja glezna după accidentarea suferită în finala de la Roma.

3548 afișări
Imaginea articolului Simona Halep renunţă la turneul de tenis de la Birmingham

Simona Halep renunţă la turneul de la Birmingham

Şi numărul 3 mondial, Karolina Pliskova, s-a retras de la turneul de la Birmingham, scrie Ubi Tennis.

Halep a revenit pe locul 2 WTA şi a încasat un cec de 1,06 milioane de euro după ce a ajuns în finala Roland Garros, însă s-a oprit pentru a doua oară la un singur pas de împlinirea marelui vis al carierei: cucerirea unui turneu de Mare Şlem.

Constănţeanca va avea însă o nouă şansă în mai puţin de o lună, la Wimbledon. Al treilea turneu de Mare Şlem al anului va avea loc între 3 şi 16 iulie 2017, la All England Lawn Tennis and Croquet Club.

Un singur pas până la locul 1 mondial! Cum ajunge Halep liderul WTA

La Wimbledon, Simona Halep va avea o nouă şansă să urce pe primul loc în clasamentul mondial, însă constănţeanca mai avea o mică şansă să devină noul lider WTA chiar înainte de turneul londonez, în condiţiile în care actualul lider, Angelique Kerber,  trebuie să-şi apere foarte multe puncte în sezonul pe iarbă, scrie ProSport.

Nemţoaicei i se vor scădea 100 de puncte la Birmingham (19-25 iunie) şi nu mai puţin de 1.300 de puncte la Wimbledon (3 - 16 iulie), unde în 2016 a disputat finala în faţa Serenei Williams. În acelaşi timp, Simona nu ar fi trebuit să apere niciun punct la Birmingham şi doar 430 de puncte la turneul de Grand Slam organizat la "All England Club".

Înainte de cele două turnee (Birmingham şi Wimbledon), între Halep (2 WTA - 6.850 puncte) şi Kerber (1 WTA - 7.035 puncte) e o diferenţă de doar 185 de puncte, diferenţă ce putea fi surmontată de Halep chiar la Birmingham, dacă s-ar fi calificat în finală, iar Kerber ar fi fost eliminată cel mai târziu în semifinale sau dacă Halep ar fi câştigat turneul (indiferent de faza în care ajunge Kerber).

În caz contrar, lupta pentru locul 1 se va da chiar la Wimbledon.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici