Simona Halep s-a calificat în sferturile turneului de tenis BRD Bucharest Open: "Tot ce contează este să câştig la Bucureşti, îmi doresc asta foarte mult"

Jucătoarea de tenis Simona Halep (locul 5 în clasamentul mondial) a câştigat, joi, meciul cu Isabella Shinikova (Bulgaria, poziţia 156 WTA), scor 6-4, 6-3, în optimile de finală ale turneului BRD Bucharest Open, disputat pe zgură şi dotat cu premii totale de 250.000 de dolari.

1445 afișări
Imaginea articolului Simona Halep s-a calificat în sferturile turneului de tenis BRD Bucharest Open: "Tot ce contează este să câştig la Bucureşti, îmi doresc asta foarte mult"

Simona Halep s-a calificat în sferturile turneului de tenis BRD Bucharest Open

Meciul a durat o oră şi 11 minute. În primul set, Simona nu şi-a pierdut niciodată serviciul şi a reuşit un singur break din opt oportunităţi. În actul secund, românca a condus cu 4-1, dar şi-a pierdut de două ori serviciul. Totuşi, Halep şi-a arătat din nou superioritatea la retur şi a închis meciul pe serviciul adversarei.

Pentru accederea în sferturile turneului de la Bucureşti, Simona Halep şi-a asigurat 60 de puncte în clasamentul WTA şi un cec în valoare de 5.900 de dolari.

În turul următor al competiţiei WTA de categorie International, Halep o va întâlni pe Danka Kovinic (Muntenegru, locul 54 WTA). Kovinic preferă suprafeţele de zgură şi a câştigat un turneu ITF în acest an, la Marsilia. În plus, a mai reuşit să ajungă până în finala turneului de categorie International de la Istanbul, tot pe zgură. Va fi prima confruntare directă între româncă şi muntenegreancă.

Simona Halep (24 de ani) este principala favorită la câştigarea turneului BRD Bucharest Open. Românca s-a impus la Bucureşti în 2014.

Simona Halep: Tot ce contează este să câştig la Bucureşti, pentru că îmi doresc asta foarte mult

Jucătoarea de tenis Simona Halep a declarat, joi, după victoria obţinută în optimile de finală ale turneului BRD Bucharest Open, că trebuie să se antreneze mai mult şi să progreseze în privinţa părţilor slabe ale jocului ei, întrucât îşi doreşte foarte mult să câştige la Bucureşti.

"A fost un meci dificil, ea a schimbat ritmul şi nu a fost uşor. Mă bucură că am mai câştigat un meci aici şi le mulţumesc oamenilor că au venit. Este plăcut să joc cu foarte mulţi oameni care mă susţin tot timpul. Propun să facem un stadion cât mai mare şi să avem cât mai mulţi fani la meciurile de tenis. Şi eu îmi doresc să fiu perfectă prea mult, mai pierd controlul emoţiilor, dar încerc să mă adun, să fiu pozitivă. Trebuie să mă antrenez mai mult şi să progresez la tot ceea ce am mai slab", a spus Simona, după meci, pentru DigiSport.

"O ştiu destul de bine pe Kovinic de pe circuit, dar sperăm să îmi fac treaba şi să terminăm la fel ca astăzi, cu victorie. Tot ce contează este să câştig aici, pentru că îmi doresc asta foarte mult", a adăugat Halep pentru sursa citată.

Simona Halep (24 de ani) este principala favorită la câştigarea turneului BRD Bucharest Open. Românca s-a impus la Bucureşti în 2014.

După meciul cu Isabella Shinikova, Simona Halep a oferit un interviu pentru treizecizero.ro în care a reafirmat dorinţa arzătoare de a câştiga un turneu de Mare Şlem: "Obiectivul muncii mele cu Darren Cahill este să câştig un Grand Slam, dar nu ştiu dacă se va întâmpla în această viaţă (râde). Eu am încredere că pot, iar Darren îmi spune că am această capacitate să câştig un trofeu major. Eu vreau să câştig un Grand Slam, dar nu cred că există grafic în tenis, săptămânal avem turneu şi trebuie să gestionăm oboseala şi tot ce mai apare. Turneele de Grand Slam sunt cele mai dificile, sunt două săptămâni în care întâlneşti multe jucătoare cu stiluri diferite şi trebuie să te adaptezi. Dau exemplul de la Wimbledon de anul acesta: am jucat cu Madison Keys care a lovit foarte puternic şi apoi a trebuit să joc cu Angelique Kerber, care are un stil mai arţăgos şi foloseşte mult unghiurile. În general mă concentrez pe mine, dar trebuie să iau în calcul şi adversara când vorbim despre turnee majore cu valoare ridicată. Am încercat să-mi schimb puţin jocul cu Kerber faţă de meciul precedent, nu am avut o zi bună, poate trebuia să fiu mai agresivă, asta e. La acest nivel înalt, diferenţa se face la micile aspecte: cum te adaptezi, cum rezişti presiunii şi condiţia fizică".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici