Simona Halep va juca în turul 2 de la WTA Eastbourne contra lui Wei Hsieh

Simona Halep o va întâlni pe Su Wei Hsieh în turul secund la Eastbourne, turneu la care îşi face încălzirea pentru Wimbledon.

122 afișări
Imaginea articolului Simona Halep va juca în turul 2 de la WTA Eastbourne contra lui Wei Hsieh

Simona Halep va juca în turul 2 de la WTA Eastbourne contra lui Wei Hsieh

Românca aflată pe locul 7 WTA a debutat deja în proba de dublu la Eastbourne, unde joacă alături de Raluca Olaru. Cele două le-au eliminat pe Gabriela Dabrowski şi Yi-Fan Xu, scor 7-6, 7-5, principalele favorite la câştigarea turneului. Înaintea debutului în proba de simplu, Halep a vorbit despre sezonul pe iarbă: "Este foarte diferit, dar sunt totodată încântată să intru pe iarbă. Am evoluat deja la dublu şi a fost excelent, aşa că abia aştept să joc. Este puţin mai dificil, pentru că pe iarbă nu ştii niciodată la ce să te aştepţi, aşa că trebuie să fiu concentrată la fiecare minge pe care o joc şi la fiecare lovitură. Acum 2 ani am jucat bine aici şi am avut şansa de a merge până la capat. Din păcate nu am câştigat acel meci, dar am amintiri frumoase. Îmi place mult aici lşa Eastbourne, oamenii sunt foarte drăguţi şi liniştiţi. Se uită la tenis, fără să ţipe sau să facă mult zgomot", a spus Halep.

Simona Halep a mai evoluat o dată la Eastbourne, în 2017, când a părăsit competiţia în faza sferturilor de finală, după o înfrângere în faţa danezei Caroline Wozniacki, scor 7-5, 4-6, 1-6. La Wimbledon, cea mai bună performanţă a româncei a fost în 2014, când a ajuns până în semifinale. Acolo a pierdut contra canadiencei Eugenie Bouchard, scor 6-7, 2-6.

Dacă va trece de prima adversară la Eastbourne, Halep ar putea să se întâlnească într-o partidă cu Barbora Strycova sau cu Qiang Wang. În sferturi, cea mai puternică posibilă adversară ar fi Angelique Kerber, iar în semifinale Ashleigh Barty sau Elina Svitolina. Pe partea cealaltă de tablou, principalele favorite pentru a ajunge în finală sunt Karolina Pliskova, Kiki Bertens şi Sloane Stephens.

Cealaltă româncă prezentă pe tabloul principal de simplu de la Eastbourne este Mihaela Buzărnescu (47 WTA), care va evolua în primul tur, luni, în jurul orei 14:30, împotriva letonei Jelena Ostapenko (35 WTA). Turneul de la Wimbledon se desfăşoară în perioada 1-14 iulie. Campioana en-titre este Angelique Kerber. La băieţi, în 2018 a triumfat Novak Djokovic.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici