Simone Tempestini vrea să îşi ia revanşa în Raliul Argeşului

Septuplul campion naţional absolut de raliuri, Simone Tempestini, vrea să câştige pentru a patra oară Raliul Argeşului, care are loc în acest weekend, după ce la ediţia de anul trecut a fost nevoit să abandoneze încă de pe prima probă din cauza unor probleme tehnice.

88 afișări
Imaginea articolului Simone Tempestini vrea să îşi ia revanşa în Raliul Argeşului

Câştigător în Argeş la etapele din 2019, 2020 şi 2021, Tempestini vine cu moralul ridicat după ce a obţinut puncte importante în etapa europeană din Polonia, acolo unde s-a clasat pe 8 la general, chiar înaintea campionului continental.

La fel ca în fiecare rundă desfăşurată pe asfalt, pilotul clujean s-a înscris cu modelul  Porsche 997 GT3 RGT, urmând să facă echipaj cu fostul component al lotului olimpic de nataţie, Sergiu Itu. Şi de această dată va avea parte de o concurenţă importantă, 7 modele cu configuraţie Rally2 urmând să participe la lupta la vârf, printre cei care vor prima poziţie numărându-se Sebastian Barbu, Andrei Gîrtofan, dar şi bulgarul Martin Surilov.

„Suntem bucuroşi să fim la startul acestei etape. Transfăgărăşanul mereu mi s-a părut provocator şi abia aştept să ajungem pe acele probe. Se anunţă şi o vreme schimbătoare, aşa că suspansul va fi la el acasă în această etapă. Nu este deloc uşor, dar suntem optimişti că împreună cu Sergiu vom face un raliu foarte bun”, a spus Tempestini.

La start va fi prezent şi echipajul format din Norbert Maior şi Francesca Maior, fraţii care tocmai au obţinut locul 2 la juniori în Europeanul din Polonia, cel mai bun rezultat din cariera lor. Pe un model Peugeot 208 Rally4, aceştia vor să facă o nouă surpriză în Argeş după la ediţiile din 2020 şi 2022 au încheiat pe poziţia a cincea la general.

De asemenea, de la Napoca Rally Academy va fi prezent şi Ciprian Lupu, care tocmai a intrat în Cartea Recordurilor ca fiind prima persoană cu dizabilităţi din lume care obţine un titlu de Campion Naţional al unei categorii, în competiţiile automobilistice. Pe un Renault Clio Rally5, Lupu va face echipaj în Argeş cu Andrei Pintilii, raliu în care au obţinut şi prima lor victorie din carieră, la debutanţi, în urmă cu doi ani.

Raliul Argeşului, a doua etapă din Campionatul Naţional de Raliuri Betano, va debuta vineri după amiază cu probele de la Godeni şi Berevoieşti, urmând ca ziua să se încheie cu super speciala de seară din Piteşti. Sâmbătă va fi o zi dedicată Transfăgărăşanului, iar raliul se va termina la ora 17:30 tot cu o super specială în municipiul Piteşti.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici