Site-ul oficial Wimbledon prezintă elementele cheie ale VICTORIEI Simonei Halep: "Halep a scos-o pe Lisicki din zona de confort şi a pus-o să alerge"

Site-ul oficial al turneului de la Wimbledon a prezentat o analiză a meciului Simona Halep-Sabine Lisicki, concluzia acesteia fiind că victoria clară a româncei a fost datorată serviciului şi returului mai bune, numărului mai mic de greşeli, tacticii şi polivalenţei demonstrate de numărul 3 WTA.

2039 afișări
Imaginea articolului Site-ul oficial Wimbledon prezintă elementele cheie ale VICTORIEI Simonei Halep: "Halep a scos-o pe Lisicki din zona de confort şi a pus-o să alerge"

Simona Halep (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Potrivit sursei citate, elementele cheie care au dus la succesul Simonei Halep au fost următoarele:

Serviciu: Accentul este pus în mod normal pe loviturile puternice ale lui Lisicki, dar în realitate Halep a fost superioară la acest capitol, câştigând 80 la sută din punctele pe primul serviciu, faţă de 56 în cazul germancei. Deşi este o jucătoare mai mică şi mai puţin puternică, Halep a avut în medie o viteză mai mare cu 7 mile pe oră la al doilea serviciu (83 la 76).

Returul: Halep şi-a creat opt oportunităţi de break, faţă de două adversara sa, dintre care românca a câştigat cinci. Halep a returnat distrugător pe al doilea serviciu al germancei. Numai în penultimul ghem a trimis două lovituri crunte pentru a o descuraja şi mai mult pe Lisicki.

Greşeli: Succesul lui Halep a fost construit pe o consistenţă impresionantă, iar astăzi nu a fost altfel. În 16 ghemuri a menţinut un nivel foarte mic de greşeli, 11, în timp ce Lisicki a comis 20 de erori, dintre care 11 în 23 de minute, cât a durat al doilea set.

Lupta tactică: Lisicki este la cel mai înalt nivel când stă pe linia de fund şi dictează jocul cu loviturile ei puternice. Dar Halep a scos-o pe Lisicki din zona confortabilă şi a pus-o să alerge, manevrând-o cu lovituri în unghi larg şi bine plasate. Când Lisicki este întinsă, smucită dintr-o parte în alta şi forţată să recupereze, pur şi simplu nu mai este aceeaşi jucătoare.

Polivalenţă: Există un motiv pentru care Halep este considerată una dintre cele mai inteligente jucătoare din circuit. Ea a povestit cum a fost capabilă să schimbe jocul când era condusă cu 4-1 în primul set, mărind numărul de schimburi de mingi într-un punct şi dechizând terenul cu lovituri în unghi. Când Lisicki s-a văzut pusă în dificultate în setul doi, nu a avut un Plan B.

Simona Halep, locul 3 WTA şi cap de serie numărul 3, a devenit, miercuri, prima jucătoare din România care se califică în semifinelele turneului de Grand Slam de la Wimbledon, după ce a învins-o, cu scorul de 6-4, 6-0, pe sportiva germană Sabine Lisicki, locul 19 WTA şi cap de serie numărul 19, finalista ediţie din 2013.

Halep a depăşit astfel performanţa Virginiei Ruzici, calificată în sferturile de finală, în 1978 şi 1981.

În penultimul act, Halep va juca, joi, cu Eugenie Bouchard (Canada, locul 13 WTA şi cap de serie numărul 13).

Jucătoarea din Constanţa se află la numai un meci de locul 2 WTA. O calificare în finală o va "urca" pe Halep în poziţia a doua mondială, după americanca Serena Williams.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici