Snooker: Zhao Xintong este comparat cu Ronnie O'Sullivan, la doar 19 ani. A primit mai multe laude decât alţii în toată cariera

Zhao Xintong este jucătorul de snooker care la 19 ani a primit mai multe laude decât alţii într-o carieră întreagă. Tânărul chinez e comparat tot mai des cu marele Ronnie O'Sullivan, iar talentul îl recomandă să ajungă lider mondial în următorarele sezoane.

745 afișări
Imaginea articolului Snooker: Zhao Xintong este comparat cu Ronnie O'Sullivan, la doar 19 ani. A primit mai multe laude decât alţii în toată cariera

Snooker: Zhao Xintong este comparat cu Ronnie O'Sullivan, la doar 19 ani. A primit mai multe laude decât alţii în toată cariera (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

După ce sextuplul campion mondial Steve Davis a spus că nu a mai văzut pe nimeni atât de bun la vârstă lui, nici măcar pe Ronnie O'Sullivan, un alt jucător consacrat i-a făcut o analiză lui Zhao. Barry Hawkins, finalist al Campionatului Mondial în 2013, a vorbit în această săptămână despre Zhao Xintong: "Iese în evidenţă printr-un talent pe care ceilalţi chinezi nu l-au avut până acum. Zhao e foarte ofensiv, încearcă o mulţime de lovituri fanteziste, şi poate că aici mai are de lucrat. Sunt sigur că odată cu trecerea timpului va învăţa şi cum să gestioneze un meci din punct de vedere tactic", a declarat sportivul de 37 de ani pentru Reuters.

Pe lângă caracterizarea stilului de joc, Hawkins iî prevede lui Xintong un viitor strălucit: "Este un viitor campion mondial, emană o încredere incredibilă. Parcă îl văd pe Ronnie O'Sullivan când avea aceeaşi vârstă. E adevărat că Ronnie câştigase mai multe turnee până la 19 ani, însă Zhao e urmaşul lui". De asemenea, însuşi O'Sullivan a vorbit la superlativ despre Xintong, după meciul direct din acest an (4-3 pentru englez): "Mi-a făcut plăcere să îl urmăresc la masă. E un jucător senzaţional, punctează fără să stea pe gânduri şi deţine toate loviturile în arsenal", a spus campionul în vârstă de 40 de ani despre cel care promite să-i calce pe urme.

Zhao şi-a început cariera în snookerul mare în acest sezon, jucând primul său meci din postura de profesonist chiar în faţa lui Ronnie O'Sullivan, la Openul Angliei. Ronnie a fost ţinut în şah de tânărul său adversar, care a avut chiar şanse să câştige meciul, dar favoritul s-a impus până la urmă cu 4-3. Jocul asiaticului a fost fermecător, la fel de rapid precum al lui O'Sullivan (sub 15 secunde pe lovitură), comentatorii partidei concluzionând că Xintong arată precum un sportiv de Top 8 mondial. Xintong se află deocamdată poziţia a 85-a în clasament, dar se anunţă o ascensiune fulminantă a chinezului născut la Shaanxi.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici