Sorana Cîrstea, învinsă de Jasmine Paolini în semifinalele de la Dubai. A ratat şansa de a urca pe locul 15

  • Sorana Cîrstea a întâlnit-o vineri la Dubai pe italianca Jasmine Paolini, în semifinala turnelui WTA de 1000 de puncte, în faţăa căreia a pierdut în două seturi, 2-6, 6-7 (6).
  • O victorie i-ar fi adus şansa de a trece pe locul 15 în clasamentul mondial, cel mai bun al carierei.
  • Românca a ratat şi o calificare în premieră într-o finală de turneu Masters.
2347 afișări
Imaginea articolului Sorana Cîrstea, învinsă de Jasmine Paolini în semifinalele de la Dubai. A ratat şansa de a urca pe locul 15

Sorana Cîrstea, învinsă de Jasmine Paolini în semifinalele de la Dubai. A ratat şansa de a urca pe locul 15

SORANA CÎRSTEA - JASMINE PAOLINI 2-6, 6-7 (6)

SETUL 2

Italianca a făcut repede 3-1, dar Sorana n-a lăsat-o să „evadeze” decisiv. A reuşit primul său break. Condusă, din nou, de această dată cu 4-2, românca a reuşit din nou break-ul, apoi a egalat la 4. 

Românca dă iarăşi dovada că are 7 vieţi şi, jucându-se cu inimile românilor care o susţin din tribune, a salvat minge de meci pe serviciul său, la scorul de 5-4 pentru advarsară.

Sorana a irosit cinci mingi de set. A revenit de la 0-40, la 6-5, dar italianca a dus setul în tie-break.

A ratat şi a şasea minge de set, în tie-break, la 6-5. A fructificat-o italianca pe prima, la 7-6.

SETUL 1

Italianca serveşte prima în meci, trecând în faţă pe tabelă după un game adjudecat după egalitate. Sorana a răspuns convingător: game la 0 cu serviciul.

Italianca a făcut break în game-ul 4, apoi l-a consolidat cu serviciul: 4-1. În spatele serviciului, Paolini n-a mai putut fi prinsă şi a închis prima manşă cu 6-2. Sorana n-a avut nicio minge de break.

 

//////////////////////////

Partida cu italianca Jasmine Paolini, din semifinala turneului de 1000 de puncte are o importanţă deosebită pentru româncă, din perspectiva calculelor ce se fac privind punctele pe care le are de apărat luna viitoare la Indian Wells şi la Miami Open.

Ratarea semifinalei de vineri echivalează şi cu posibila scădere dramatică a şanselor de a ajunge în viitorul apropiat în top 20.

Sorana Cîrstea a obţinut rezultate foarte bune în sezonul trecut la Indian Wells, unde a ajuns în sferturile de finală, şi la Miami, unde s-a calificat în semifinală.

Astfel, jucătoarea de 33 de ani ar putea pierde multe puncte în clasament dacă nu repetă în Statele Unite performanţele de anul trecut.

Concret, Cîrstea are de apărat 215 puncte la Indian Wells şi 390 la Miami, un total de 605 puncte.

Din această perspectivă, semifinala de vineri se poate dovedi o şansă unică de a ajunge în top 20.

Miza accederii în top 20 este însă şi a italiencei, care cu o victorie ar putea ajunge pe locul 16 WTA, după ce cea mai bună clasare din carieră a fost pentru ea locul 24.

Italianca are avantajul moral al celor două victorii din întâlnirile directe, în timp ce Cîrstea vine cu un moral solid, după ce a reuşit cea mai importantă revenire din carieră, aşa cum a recunoscut chiar ea, joi, în sferturile de finală cu Marketa Vondrousova.

În schimb, Paolini, după ce le-a învins pe Haddad Maia, Leylah Fernadez şi Maria Sakkari, a avut parte de o zi de pauză, ea beneficiind de retragerea Elenei Rybakina în sferturi.

Partida se joacă pe arena centrală, cel mai devreme de la ora 15.00.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici