Pierre-Emerick Aubameyang, cel mai bun marcator all-time în Europa League

  • Atacantul lui Marseille, Pierre-Emerick Aubameyang, a devenit deţinătorul recordului de goluri din toate timpurile marcate în Europa League.
  • El a marcat joi împotriva lui Shakhtar Donetsk, reuşind astfel al 31-lea său gol în competiţie.
99 afișări
Imaginea articolului Pierre-Emerick Aubameyang, cel mai bun marcator all-time în Europa League

Pierre-Emerick Aubameyang, cel mai bun marcator all-time în Europa League. Sursa foto: AP / Mediafax Foto

Căpitanul naţionalei Gabonului a primit o pasă de gol de la Harit şi a finalizat cu sânge rece la colţul scurt, stabilind astfel un nou record. El era la egalitate cu Radamel Falcao, cu 30 de goluri, dar acum l-a depăşit pe fostul star de la Manchester United.

Desigur, recordul se întinde doar până în 2009, când a fost redenumită Cupa UEFA. Cu toate acestea, el este la egalitate cu cel mai bun marcator al Cupei UEFA, suedezul Henrik Larsson.

Aubameyang a marcat golurile sale în Europa League pentru patru cluburi diferite. A marcat 14 goluri pentru Arsenal, opt pentru Borussia Dortmund, două pentru Barcelona, iar acum şapte pentru Marseille. Golul său de joi a ajutat clubul din Ligue 1 să câştige cu 3-1 şi să obţină o victorie cu 5-3 la general.

După confruntarea din Europa League cu Shakhtar, Marseille va înfrunta duminică Montpellier în Ligue 1. În prezent, OM se află pe locul nouă în clasament.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici