Spania a anunţat când s-ar putea relua La Liga: „În timpul meciurilor, riscul de infectare e zero”. Reînceperea Premier League, decisă zilele acestea

  • La Liga, Spania, s-ar putea relua începând cu 12 iunie
  • Doar 5 jucători din Spania au fost diagnosticaţi cu noul coronavirus
  • În această săptămână, cluburile din Premier League vor afla dacă se va relua sau nu campionatul în Anglia
103 afișări
Imaginea articolului Spania a anunţat când s-ar putea relua La Liga: „În timpul meciurilor, riscul de infectare e zero”. Reînceperea Premier League, decisă zilele acestea

Spania a anunţat când s-ar putea relua La Liga: „În timpul meciurilor, riscul de infectare e zero”. Reînceperea Premier League, decisă zilele acestea

Javier Tebas, preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal din Spania, a anunţat că speră ca 12 iunie să fie data de restart a campionatului din La Liga.

Oficialul lusitan a precizat că în timpul meciurilor riscul jucătorilor să se infecteze cu noul coronavirus este zero.

Planul spaniolilor este ca jucătorii să fie testaţi cu 24 de ore înaintea fiecărei partide, iar rata de eroare va fi de 5%. Săptămâna trecută au fost testaţi toţi jucătorii din primele două ligi de fotbal din Spania, iar doar cinci fotbalişti au ieşit pozitiv. Aceştia se simt bine, sunt asimptomatici şi au intrat în carantină. Javier Tebas a precizat că se vor putea întoarce la antrenamente după ce rezultatul va fi negativ la două teste consecutive.

În Anglia este săptămâna decisivă. Cluburile din Premier League aşteaptă decizia autorităţilor în privinţa reluării sau nu fotbalului. BBC notează că guvernul din Anglia a declarat duminică, 10 mai, că „oamenii vor putea practica sport, dar doar cu membrii familiei". 

Germania este prima ţară care a decis reînceperea campionatelor de fotbal, în plină pandemie. Pe 16 mai echipele din Bundesliga vor reveni pe terenurile de joc, pentru a finaliza sezonul 2019-2020.  

Federaţiile şi ligile naţionale au termen până la 25 mai să anunţe UEFA dacă vor relua sau nu campionatele. În cazul în care sezonul nu va reîncepe, ţările trebuie să anunţe Fortul continental ce echipe vor merge în cupele europene în 2020-2021. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici