Prin ce stări au trecut sportivii, din cauza pandemiei. Sfatul unui psiholog italian: „Este important să fiţi ocupaţi şi nu preocupaţi” - EXCLUSIV

  • Psihologul italian Gianmaria Palumbo a vorbit, pentru Mediafax, despre impactul pe care l-a avut pandemia asupra sportivilor
  • Anxietate, depresii, dificultăţi de dormire, certuri, senzaţia de descurajare au fost simţite de atleţi
  • Majoritatea cluburilor din Serie A au reluat, săptămână trecută, antrenamentele pe teren
141 afișări
Imaginea articolului Prin ce stări au trecut sportivii, din cauza pandemiei. Sfatul unui psiholog italian: „Este important să fiţi ocupaţi şi nu preocupaţi” - EXCLUSIV

Prin ce stări au trecut sportivii, din cauza pandemiei. Sfatul unui psiholog italian: „Este important să fiţi ocupaţi şi nu preocupaţi” - EXCLUSIV

Italia a fost una dintre cele mai afectate ţări din Europa de coronavirus. La începutul lunii martie a fost declarată starea de urgenţă, iar toate competiţiile sportive au fost suspendate. 3 jucători ai clubului Juventus şi tot atâţia de la Fiorentina, 8 de la Sampdoria şi câte un membru de la Verona, Milan, Atalanta şi Torino au fost diagnosticaţi pozitiv cu noul virus.  

Psihologul italian, Gianmaria Palumbo, care consiliază sportivi şi antrenori din Peninsulă, a declarat, pentru Mediafax, că atleţii nu au conştientizat de la început ce înseamnă această pandemie. Viaţa sportivă a fost întreruptă, iar frica a avut mai multe faze. 

Gianmaria Palumbo, psiholog: Este o situaţie specială, care ne-a făcut să ne simţim neputincioşi şi să avem frici . Pentru atleţi înseamnă apariţia unui disconfort. Au trecut prin stări de anxietate, depresii, dificultate de a dormi, certuri în interiorul familiei, evitări, descurajări.

Gianmaria Palumbo a precizat că cea mai are frică a sportivilor este dată de momentul revenirii pe teren.  

Gianmaria Palumbo, psiholog: Dacă vor fi capabili să se întoarcă pe teren şi dacă vor reuşi să revină la forma fizică potrivită pentru a avea o evoluţie excelentă sau de nivel înalt. 

Psihologul italian a spus că deşi mintea are tendinţa să se proiecteze în viitor într-un mod catastrofal, oamenii, în situaţii extreme, reuşesc să găsească în ei resurse, pe care poate nici nu ştiau că le au. 

Gianmaria Palumbo, psiholog: Important este să avem o rutină, pentru a ne oferi o senzaţie de continuitate. Este important să fiţi ocupaţi şi nu preocupaţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici