Spania şi Portugalia salută adăugarea Marocului la candidatura pentru Cupa Mondială din 2030

Liderii Spaniei şi Portugaliei au salutat adăugarea Marocului la candidatura pentru Cupa Mondială din 2030, afirmând miercuri că această naţiune africană le va spori şansele de a găzdui turneul.

271 afișări
Imaginea articolului Spania şi Portugalia salută adăugarea Marocului la candidatura pentru Cupa Mondială din 2030

Sursa foto: Twitter/Pedro Sanchez

Cu toate acestea, ei nu au făcut nicio referire la Ucraina, ridicând astfel şi mai multe îndoieli cu privire la participarea acestei ţări devastate de război la candidatură, după ce a fost adăugată la candidatura iberică în octombrie anul trecut, relatează AP.

Regele Marocului, Mohammed al VI-lea, anunţase marţi că ţara se alătură candidaturii Spania-Portugalia.

"Acest lucru plasează candidatura comună dintre Spania şi Portugalia într-o poziţie şi mai bună pentru a putea câştiga această cursă şi ar face mult bine", a declarat premierul spaniol Pedro Sánchez. "Este un mesaj pozitiv şi cred că ne îmbunătăţeşte şansele de a avea succes."

Marocul s-a angajat să participe la competiţia din 2030 în urmă cu mai bine de patru ani, imediat după ce a pierdut votul pentru turneul din 2026. Acesta se afla în discuţii cu naţiunile iberice de ceva timp.

"Această candidatură a Peninsulei Iberice împreună cu Marocul este pozitivă şi transmite un mesaj foarte important întregii lumi şi în special Europei şi Africii, deoarece arată că suntem două continente vecine care doresc să lucreze împreună", a declarat premierul Portugaliei, António Costa.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici