Haaland a marcat de 5 ori în meciul câştigat cu 7-0 de Manchester City cu RB Leipzig

Norvegianul a bătut un nou record la numărul de goluri marcate în Liga Campionilor.

255 afișări
Imaginea articolului Haaland a marcat de 5 ori în meciul câştigat cu 7-0 de Manchester City cu RB Leipzig

Haaland a marcat de 5 ori în meciul câştigat cu 7-0 de Manchester City cu RB Leipzig

Haaland a realizat hat-trick-ul în prelungirile primei reprize, după ce a deschis scorul din penalty.

Ilkay Gundogan a marcat după reluare, iar Haaland a mai reuşit două goluri înainte de a fi înlocuit în minutul 63.

Kevin de Bruyne a dus scorul la 7-0, în minutul 92, cu un şut de excepţie, la vinclu, City câştigând cu 8-1 la general, după ce au remizat în prima manşă din Germania (1-1).

„Cetăţenii” s-au calificat marţi în sferturile de finală ale Ligii Campionilor pentru al şaselea sezon consecutiv.

De la germani au absenatat Peter Gulacsi, Abdou Diallo, Christopher Nkunku şi Xaver Schlager, toţi accidentaţi.

Graţie celor cinci finalizări într-o oră de joc, Haaland are acum un număr record de 33 de goluri în 25 de meciuri din Liga Campionilor. El a atins borna de 30 de goluri în mai puţine meciuri decât orice alt jucător, fiind totodată cel mai tânăr jucător care a ajuns la 30 de goluri din istoria competiţiei (22 ani 236 de ani)

Erling Haaland este al treilea jucător care înscrie cinci goluri într-un singur meci din UEFA Champions League, după Luiz Adriano în octombrie 2014 (Shakhtar Donetsk vs BATE Borisov) şi Lionel Messi în martie 2012 (Barcelona vs Bayer Leverkusen).

Manchester City şi-a egalat cea mai categorică victorie din istorie în UEFA Champions League, cetăţenii câştigând cu 7-0 împotriva lui FC Schalke 04 în martie 2019 (7-0).

Erling Haaland a marcat cinci hat-trick-uri pentru Man City în toate competiţiile din acest sezon, cu trei mai multe decât orice alt jucător din cele cinci mari ligi europene. El este primul jucător din Premier League care reuşeşte cinci hat-trick-uri într-un sezon, de la Harry Kane în 2016-17.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici