Sporting Lisabona explică de ce a renunţat la transferul lui Marius Niculae

Preşedintele clubului Sporting Lisabona, Luis Godinho Lopes, a declarat, vineri, că transferul atacantului Marius Niculae de la FC Vaslui nu s-a realizat deoarece răspunsul FIFA în privinţa jucătorului nu a fost concludent şi nu a dorit ca fotbalistul să nu poată juca.

271 afișări
Imaginea articolului Sporting Lisabona explică de ce a renunţat la transferul lui Marius Niculae

Marius Niculae (Imagine: Marius Dobrescu/Mediafax Foto)

"Ştiam de meciul pe care l-a jucat Niculae la Dinamo Bucureşti şi am încercat să contactăm FIFA pentru a primi lămuriri în privinţa acestei situaţii. De la FC Vaslui şi de la federaţia română am primit confirmarea că jocul de Supercupă era din sezonul trecut, dar răspunsul FIFA nu a fost concludent. Astfel, nu l-am achiziţionat pe Niculae deoarece nu doream să îl lăsăm pe fotbalist fără să joace", a spus Godinho Lopes, informează zerozero.pt.

Cotidianul O Jogo a notat, vineri, că Sporting Lisabona a renunţat la transferul atacantului Marius Niculae pentru a evita posibile sancţiuni FIFA, având în vedera că fotbalistul a jucat deja în acest sezon pentru două echipe, Dinamo şi FC Vaslui. Jurnalul a menţionat că oficialii de la Sporting au decis să renunţe la transferul românului, dar nu exclud posibilitatea de a-l aduce în vară.

Regulamentele FIFA nu permit ca un jucător să evolueze pentru mai mult de două cluburi într-un sezon, în intervalul 1 iulie - 30 iunie. Niculae a jucat pentru Dinamo la 14 iulie 2012, în Supercupa României, cu CFR Cluj, iar apoi a fost transferat la FC Vaslui.

Joi dimineaţă, Sporting Lisabona anunţase pe site-ul oficial că atacantul echipei FC Vaslui, Marius Niculae, revine la gruparea lusitană, precizând că românul a fost mereu "un jucător foarte îndrăgit de fani". Marius Niculae, care a efectuat şi vizita medicală, ar fi urmat să semneze un contract pe un an şi jumătate cu formaţia Sporting Lisabona.

Marius Niculae, în vârstă de 31 de ani, a jucat în cariera sa la formaţiile Dinamo Bucureşti, Sporting Lisabona, Standard Liege, FSV Mainz, Inverness, Kavala şi FC Vaslui.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici