Sportivii dinamovişti şi-au primit banii pentru rezultatele de la Beijing

Preşedintele CS Dinamo, chestorul Elisabeta Lipă, a declarat, vineri, că este fericită ca atunci când purta medalia de aur la gât pe podium pentru că sportivii grupării bucureştene şi-au primit, după patru ani, premiile pentru performanţele obţinute la Beijing.

96 afișări
Imaginea articolului Sportivii dinamovişti şi-au primit banii pentru rezultatele de la Beijing

Elisabeta Lipă, preşedintele CS Dinamo (Imagine: Eduard Andrei/Mediafax Foto)

"Sunt foarte mulţumită ca am reuşit să rezolv această problemă care devenise deja o problemă de onoare şi respect faţă de un angajament între instituţie şi sportivii noştri. Am mai spus-o şi o repet sunt la fel de bucuroasă ca atunci cănd mă aflam pe podium cu medalia de aur la gât. Mulţumesc tuturor celor care ne-au sprijinit în acest demers", a spus Lipă, într-un comunicat de presă.

Sportivii şi antrenorii dinamovişti, medaliaţi la Jocurile Olimpice de la Beijing, şi-au primit premiile pentru rezultatele obţinute la întrecerea din 2008. Fondul total de premiere a fost de 1,45 milioane de lei, iar banii au fost viraţi după ce cadrul legislativ a fost modificat, deoarece termenul în care banii puteau fi viraţi s-a prescris.

Sportivii dinamovişti care şi-au primit banii sunt Constantina Diţă (aur la maraton), Mihai Covaliu (bronz la sabie), Georgeta Andrunache, Doina Ignat, Constanţa Burcică (canotaj), Marian Oprea (triplusalt).

La mijlocul lunii iulie, Constantina Diţă şi antrenorul său, Vali Tomescu, i-au adresat o scrisoare deschisă premierului Victor Ponta, în care îl roagă pe acesta să rezolve problema premiilor neplătite de CS Dinamo pentru rezultatele pe care le-au obţinut la ediţia JO de acum patru ani. Diţă, medaliată cu aur la Beijing, primise doar 7.000 de euro din cei 35.000 de euro pe care trebuia să-i încaseze de la clubul "alb-roşu". În această situaţie se aflau mai mulţi sportivi şi antrenori de la CS Dinamo cu rezultate bune la JO de la Beijing.

Răspunzând acestei solicitări, premierul Victor Ponta a promis, în cadrul unei întâlniri cu conducerile ANST, COSR, ANAD, Ministerului Educaţiei şi cu reprezentanţi ai federaţiilor sportive, că Guvernul va plăti premiile restante sportivilor dinamovişti medaliaţi la Beijng. Şeful Guvernului a cerut atunci o solicitare scrisă în acest sens: "Vă ajut să plătiţi această datorie, de fapt e vorba de Ministerul de Interne. Nu e normal, ne facem de râsul lumii să avem datorii la primele campionilor din 2008. Vă ajut, dar vă rog să-mi faceţi o hârtie pe care să mi-o transmiteţi!".

Preşedintele CS Dinamo, Elisabeta Lipă, a declarat ulterior că a fost înştiinţată de către Ministerul Finanţelor că sumele restante pentru premierea sportivilor medaliaţi la Jocurile Olimpice din 2008 s-au prescris şi nu mai pot fi acordate după patru ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici