Stadionul Olimpic din Londra va fi renovat. Lucrările vor costa 500 de milioane de euro

Renovarea Stadionului Olimpic din Londra a fost aprobată, miercuri, de către London Legacy Development Corporation (LLDC), care este responsabilă de conservarea arenei care a găzduit întrecerile atletice de la Jocurile Olimpice din 2012.

277 afișări
Imaginea articolului Stadionul Olimpic din Londra va fi renovat. Lucrările vor costa 500 de milioane de euro

Stadionul Olimpic din Londra va fi renovat în schimbul a 500 de milioane de euro

Lucrările de renovare vor costa aproximativ 429 de milioane de lire sterline (500 de milioane de euro).

Capacitatea arenei de 80.000 de locuri va fi redusă până la 60.000 de locuri pe scaune, însă la concerte vor putea asista 80.000 de spectatori.

Gruparea West Ham United, la care va evolua din sezonul următor şi fundaşul Răzvan Raţ, va deveni chiriaş permanent începând din 2016, însă arena va găzdui meciuri şi la Cupa Mondială de rugby din 2015, dar şi Campionatele Mondiale de Atletism din 2017.

West Ham va suporta 15 milioane de euro din cheltuielile pentru renovare şi va plăti o chirie anuală de două milioane de euro, iar stadionul va beneficia de locuri retractabile, asemănătoare celor de pe Saint Denis din Paris.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici