Steve Ballmer va plăti două miliarde de dolari pentru a cumpăra Los Angeles Clippers

Steve Ballmer, fost CEO al Microsoft, va plăti suma de două miliarde de dolari (aproape 1,47 miliarde de euro) pentru a achiziţiona clubul de baschet Los Angeles Clippers.

101 afișări
Imaginea articolului Steve Ballmer va plăti două miliarde de dolari pentru a cumpăra Los Angeles Clippers

Steve Ballmer va plăti două miliarde de dolari pentru a cumpăra Los Angeles Clippers (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

Actualul proprietar al clubului Los Angeles Clippers, Donald Sterling, a fost suspendat pe viaţă de NBA pentru remarce rasiste şi forţat de forul baschetbalistic nord-american să-şi vândă franciza.

Ballmer şi familia Sterling au ajuns, joi, la un acord pentru a finaliza această tranzacţie.

Sterling a cumpărat echipa în 1981 pentru 12 milioane de dolari, când aceasta avea sediul la San Diego.

Ballmer a fost CEO Microsoft între 2000 şi 2012 şi a încercat de mai multe ori să investească într-o formaţie din NBA, pe care să o mute în oraşul Seattle. Averea lui este estimată la 20,7 miliarde de dolari.

În cazul în care tranzacţia se va realiza, va fi a doua cea mai mare ca valoare din istoria sportului american, după achizţionarea echipei de baseball Los Angeles Dodgers, cu 2,15 miliarde de dolari, în 2012, de către un grup de investitori din care făcea parte şi legenda baschetului american Magic Johnson.

Vânzarea clubului Clippers trebuie aprobată de trei sferturi dintre patronii din NBA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici