Stirling Moss renunţă la automobilism, la 81 de ani

Britanicul Stirling Moss, o legendă a sporturilor cu motor, a decis să renunţe la participarea în competiţii la vârsta de 81 de ani. Moss, considerat cel mai bun pilot din istorie care nu a devenit niciodată campion mondial de Formula 1, a luat hotărârea de a renunţa, după ce s-a speriat, joi, în timpul calificărilor pentru Cursa Campionilor de la Le Mans.

128 afișări
Imaginea articolului Stirling Moss renunţă la automobilism, la 81 de ani

Stirling Moss renunţă la automobilism, la 81 de ani (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"În această după-amiază, mi-a fost frică. Am spus mereu că dacă nu mă mai simt la înălţime şi devin o problemă pentru ceilalţi concurenţi mă retrag. Ador cursele, dar este timpul să mă opresc", a explicat Moss pe site-ul său oficial.

Stirling Moss a participat la 66 de Mari Premii de Formula 1 în perioada 1954-1961, obţinând 16 victorii. El a terminat de patru ori pe poziţia secundă Campionatul Mondial, de trei ori în urma argentinianului Juan Manuel Fangio şi o dată devansat de englezul Mike Hawthorn.

Victimă a unui grav accident în urma căruia a suferit o paralizie pe partea dreaptă a corpului, în 1962, el a renunţat la competiţiile de nivel înalt anul următor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici