Superstaruri ale atletismului, alergători din topul mondial, confirmaţi la Braşov Running Festival

  • • Braşov Running Festival organizează, în premieră, cursa European Road Mile, ce va avea loc sâmbătă, 9 septembrie, reunind unii dintre cei mai buni alergători de semifond din Europa;
  • • Agnes Ngetich (KEN), ocupanta locului 6 la Campionatele Mondiale de Atletism de la Budapesta 2023, în proba de 10.000 de metri, va concura la tRUNsylvania 10K;
  • • În cursa de 10K consacrată elitelor, kenyanul Weldon Langat îşi propune doborârea recordului de 26:51, stabilit de compatriotul său Nicolas Kipkorir Kimeli, câştigătorul ediţiei 2022;
  • • Samantha Harrison (GBR) şi Joan Chelimo Melly (ROU), ocupantele locurilor 2, respectiv 4, în clasamentul european din 2023, vor participa la cursa feminină de 10 km;
92 afișări
Imaginea articolului Superstaruri ale atletismului, alergători din topul mondial, confirmaţi la Braşov Running Festival

Superstaruri ale atletismului, alergători din topul mondial, confirmaţi la Braşov Running Festival

În mai puţin de o lună, privirea iubitorilor de atletism din întreaga lume va fi îndreptată către Braşov, locul unde, pe 9 şi 10 septembrie, superstaruri ale atletismului mondial vor concura la Braşov Running Festival.

tRUNsylvania International 10K, cursă dedicată atleţilor profesionişti, dar şi singura cursă de şosea din România certificată World Athletics Elite Label, a devenit cunoscută în 2022 în rândul comunităţii alergătorilor din întreaga lume, datorită traseului extrem de rapid pe care s-au alergat performanţe istorice ale probei de 10 km pe şosea.

Unul dintre atleţii care va participa la această competiţie este Weldon Langat, din Kenya, prezent pentru al doilea an consecutiv la linia de START, hotărât să îşi îmbunătăţească performanţa de anul trecut, când s-a clasat pe locul secund.

În vârstă de 25 de ani, Weldon Langat a participat la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020, la proba de 10.000 m, iar în ianuarie a câştigat renumita cursă de 10 km de la Valencia, cu timpul de 26:55, egalând recordul său personal obţinut în septembrie, anul trecut, la Braşov.
Langat are drept obiectiv, pentru anul acesta, doborârea recordului de 26:51 în cadrul tRUNsylvania International 10K, stabilit de compatriotul său Nicolas Kipkorir Kimeli, câştigătorul din 2022.

„Ne dorim ca Braşov Running Festival să devină unul dintre cele mai importante evenimente de alergare pe şosea din Europa, cu scopul final de a vedea recorduri mondiale stabilite aici. Datorită traseului, special ales şi organizat pe o buclă de 3,3 km în cartierul Coresi, spectatorii veniţi să asiste la competiţie vor avea parte de o experienţă fantastică”, a precizat Daniel Santa, directorul Braşov Running Festival.

De asemenea, la cursa masculină de 10 km vor fi prezenţi numeroşi alţi sportivi de talie mondială, dintre care îi nominalizăm pe:

• Cornelius Kemboi, participant la Campionatele Mondiale de Atletism Budapesta 2023, în proba de 5.000 metri;
• Edward Zakayo Pingua, campionul mondial sub 20 de ani din 2018, în proba de 5.000 m;
• Emanuel Kiprop, cu cel mai bun timp obţinut pe 10 km, de 27:13;
• Laban Kiplimo, cu cel mai bun timp obţinut pe 10 km, de 27:15.

Agnes Ngetich (KEN), ocupanta locului 6 la Campionatele Mondiale de Atletism Budapesta 2023, la proba de 10.000 m, cu un record personal de 31:34,83, se află în fruntea plutonului feminin ce va concura la tRUNsylvania 10K.
Ngetich a participat şi anul trecut la Braşov Running Festival, ocupând locul al doilea în cursa de 10 km. Din palmaresul sportivei mai fac parte şi obţinerea medaliei de bronz la Campionatul Mondial de Cros din 2023 şi un impresionant record personal în proba de 10 km pe şosea, de 30:27.

Printre atletele de renume care vor participa în cursa feminină de 10 km se numără şi:
• Esther Borura (KEN), numărul 3 mondial la 10 km după clasarea pe locul 3 la Valencia, cu timpul de  30:15;
• Catherine Relin (KEN), a cincea în clasamentul semimaratonistelor din 2023, cu cel mai bun timp, de 1:05:39, obţinut la Barcelona;
• Joy Cheptoyek (UGA), câştigătoarea cursei de 10 KM de la Castellon, Spania, şi cel mai bun timp obţinut pe 10 km, de 30:47;
• Samantha Harrison (GBR) şi Joan Chelimo Melly (ROU), ocupantele locului 2, respectiv 4, în clasamentul european de 10 km din 2023.

Lista completă a atleţilor de performanţă ce vor participa la cursa tRUNnsylvania International 10K, din cadrul Braşov Running Festival, va fi anunţată în apropierea evenimentului.

Festivalul de alergare de la Braşov va include şi cursa European Road Mile, ce va avea loc sâmbătă, 9 septembrie. Aceasta va reuni unii dintre cei mai buni alergători europeni de semifond, specialişti ai probelor de 1.500 de metri pe pistă.

„Mulţi alergători foarte buni şi-au exprimat deja interesul pentru a participa la European Road Mile, dar lista finală cu numele atleţilor europeni o vom putea comunica doar după finalizarea Campionatului Mondial de Atletism de la Budapesta. Avem discuţii cu mulţi sportivi implicaţi în cursele de la această competiţie”, au precizat reprezentanţii Braşov Running Festival.

Pe lângă tRUNsylvania 10K şi European Road Mile, Braşov Running Festival programează, de asemenea, curse dedicate alergătorilor amatori de toate vârstele.

Sâmbătă, 9 septembrie, au loc cursele pentru copii şi juniori de 800 m, 1.200 m şi 3.000 m, iar duminică, 10 septembrie, se vor organiza cursele de open 5 km şi 10 km dedicate adulţilor.

Mai multe detalii despre Braşov Running Festival, inclusiv tRUNsylvania International 10K şi European Road Mile, pot fi găsite pe site-ul evenimentului: www.brasovrun.ro

Braşov Running Festival este un eveniment dedicat alergării, organizat în Braşov, începând cu 2021. Acesta cuprinde o cursă anuală de alergare pe şosea de 10 km, acreditată World Athletics Elite Label, intitulată „tRUNsylvania International 10K”. Dincolo de aceasta, competiţia conţine o multitudine de alte curse destinate amatorilor, dar şi profesioniştilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici