Surpriză: Bayern îl înlătură pe Nagelsmann, Tuchel vine în locul lui

Julian Nagelsman, 35 de ani, deşi a calificat echipa în sferturile de finală din Liga Campionilor, a fost demis, scrie Bild, după 1-2 cu Leverkusen în Bundesliga, rezultat care i-a aruncat pe bavarezi pe locul doi în clasament, determinându-l pe directorul sportiv Salihamidzic să declare că „această performanţă nu este demnă de o echipă ca a noastră”.

370 afișări
Imaginea articolului Surpriză: Bayern îl înlătură pe Nagelsmann, Tuchel vine în locul lui

Julian Nagelsmann

Julian Nagelsmann nu va mai fi antrenorul formaţiei germane de fotbal Bayern Munchen, care alege să facă modificarea în pauza determinată de jocurile echipelor naţionale. Clubul german, conform celor relatate de publicaţia Bild (plus sursele jurnalistului Fabrizio Romano), a decis să-l demită cu efect imediat. Cu toate acestea, nici clubul, nici antrenorul nu au reacţionat momentan la zvonuri.

Potrivit Sport1, chiar şi jucătorii au fost luaţi prin surprindere. Pentru antrenorul născut în 1987, care la vârsta de doar 28 de ani a devenit antrenor principal în Bundesliga (la Hoffenheim), aceasta este prima demitere din carieră, în al optulea sezon de antrenorat şi a treia experienţă ca „principal” (a mai condus-o Leipzig, din 2019 până în 2021). Pentru a-l lua de la clubul patronat de Red Bull, Bayern, cu mai puţin de doi ani în urmă, plătise o clauză de reziliere de 25 de milioane.

În ultimele luni, mulţi din cadrul clubului bavarez au început să aibă unele îndoieli cu privire la Nagelsmann. Public, însă, clubul a afirmat că îl consideră omul potrivit pentru a-şi atinge obiectivele.

Directorul general Kahn spusese că apreciază foarte mult munca antrenorului german, directorul sportiv Salihamidzic afirmase că „Nagelsmann este un proiect pe termen lung pentru noi”.

În 2023, însă, Bayern a pierdut un avans de 10 puncte în faţa liderului Borussia Dortmund. După înfrângerea din ultima rundă de campionat cu Leverkusen (1-2), Salihamidzic a fost foarte dur: „Această performanţă nu este demnă de o echipă ca a noastră. Atât de puţină pasiune, mentalitate, dorinţă, nu i-am mai văzut până acum”.

În locul lui vine Tuchel, ultima oară la Chelsea. Nagelsmann ar putea merge la Liverpool.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici