Ţălnar: De la Dinamo nu va pleca nimeni, încercăm să mai aducem doi jucători

Noul antrenor al echipei Dinamo, Cornel Ţălnar, a declarat, vineri, că nu va pleca niciun jucător de la gruparea alb-roşie în această pauză competiţională, precizând chiar că se va încerca achiziţionarea a doi jucători pentru completarea lotului.

237 afișări
Imaginea articolului Ţălnar: De la Dinamo nu va pleca nimeni, încercăm să mai aducem doi jucători

Ţălnar: De la Dinamo nu va pleca nimeni, încercăm să mai aducem doi jucători (Imagine: Catalin Lutu / MediafaxFoto)

"De plecat nu va pleca niciun jucător, sută la sută. Încercăm să mai aducem unul sau doi jucători. Sperăm să refacem ceea ce s-a deteriorat în ultima perioadă. Dacă toată lumea înţelege că e o perioadă mai grea şi toţi ne implicăm mai mult, eu cred că vom putea redresa această echipă. Eu sunt un om crescut aici. Nu cunoaşte nimeni mai bine decât mine ceea ce se întâmplă la Dinamo. Mă bucur că cei din conducere au avut încredere în mine. Este al cincilea mandat al meu şi de fiecare dată am venit la greu şi de fiecare dată am rezolvat ecuaţia echipei în momentul respectiv. Eu vă garantez că Dinamo va fi în scurt timp din nou o echipă de temut", a spus Ţălnar.

Tehnicianul a recunoscut că va fi greu să lucreze cu jucători neplătiţi, dar a afirmat că echipa poate obţine un loc în clasament care să-i permită participarea în cupele europene. "Ştiu, o să-mi fie greu, dar eu mă lupt ca de luna viitoare jucătorii să fie plătiţi la zi. După pregătirea la sânge pe care o să o facem la munte sper să vedem un alt Dinamo din primăvară. M-am înhămat la o treabă nu grea, ci foarte grea. Dar sper că o putem scoate la capăt. Cred că putem obţine un loc de cupă europeană, suntem la cinci puncte de locul trei. Sigur că va fi greu, pentru că sunt echipe puternice acolo, Vasluiul, Astra, Petrolul, CFR, unde sunt bani, stabilitate financiară", a menţionat noul antrenor al echipei Dinamo.

Cornel Ţălnar este de părere că Dorinel Munteanu şi-a "făcut treaba cum trebuia" cât timp a fost antrenor la Dinamo. "Dorinel şi-a făcut şi el calculele lui, poate avea o ofertă mai bună. A venit, şi-a făcut treaba cum trebuia în perioada respectivă", a precizat Ţălnar.

Întrebat dacă ar pleca de la Dinamo în cazul în care o altă echipă i-ar oferi un salariu anual de 500.000 de euro, el a răspuns: "Nu, n-aş pleca. Eu sunt legat sufleteşte ca jucător, ca antrenor. Am 36 de ani de când sunt în curtea lui Dinamo. Contează mai mult sufletul decât partea financiară sau mercenariatul de la unii sau alţii".

Ţălnar nu exclude o eventuală întoarcere a lui Cristian Borcea în conducerea clubului. "S-ar putea să revină. Noi, dinamoviştii, îl aşteptăm cu drag. Şi pe el şi pe alţii care ar putea ajuta Dinamo", a explicat tehnicianul, care în ultima perioadă a fost antrenor la echipa a doua a clubului.

Cornel Ţălnar a semnat, vineri, un contract valabil un an şi jumătate cu FC Dinamo. El îl înlocuieşte în funcţia de antrenor principal pe Dorinel Munteanu care, joi, şi-a reziliat pe cale amiabilă contractul cu gruparea alb-roşie.

Munteanu a preluat conducerea tehnică a echipei Dinamo la 14 noiembrie, când a semnat un contract valabil doi ani şi jumătate. El urmează să fie instalat să fie instalat în funcţia de antrenor principal al formaţiei Mordovia Saransk din Rusia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici