Tenisul feminin românesc respiră şi fără Simona Halep. Naţionala s-a calificat la barajul pentru accederea în finala Billie Jean King Cup 2024

Jaqueline Cristian a câştigat al treilea meci al României împotriva Serbiei la Billie Jean King Cup şi a obţinut calificarea echipei naţionale la meciul de baraj pentru turneul final din 2024 al competiţiei de tenis.

730 afișări
Imaginea articolului Tenisul feminin românesc respiră şi fără Simona Halep. Naţionala s-a calificat la barajul pentru accederea în finala Billie Jean King Cup 2024

Cristian, o fată de viitor

După al treilea meci al confruntării Serbia – România, de la Kraljevo, Serbia, din play off-ul Grupei Mondiale a Billie Jean King Cup, victoria lui Jaqueline Cristian a dus scorul general la 3-0 şi România va juca în primăvara anului viitor barajul pentru accederea la turneul final al fostei FedCup.

Cristian a câştigat primul set al meciului cu tânăra de 18 ani (276 WTA) cu 7-5, după care a cedat al doilea set cu 4-6.

În setul decisiv, care a durat peste 70 de minute, Cristian a reuşit un break pe final de meci, după câteva game-uri foarte disputate.

România conducea cu 2-0, la capătul primei zile a confruntării, după victoriile Gabrielei Ruse (125 WTA) şi a lui Jaqueline Cristian (98 WTA).

În primul meci, Gabriela Ruse a câştigat vineri în faţa jucătoarei de 17 ani, Mia Ristic (353 WTA), cu 7-6 (2), 6-3, în aproape două ore de joc.

Cristian a învins-o, tot vineri, în al doilea meci, pe Aleksandra Krunic (689 WTA), cu scorul de 7-5, 6-4, la capătul unui meci de o oră şi 45 de minute.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici