Triatlonistul Hannes Hempel, suspendat patru ani pentru trafic de produse dopante

Triatlonistul austriac Hannes Hempel a fost suspendat patru ani pentru trafic de produse dopante, a anunţat, marţi, agenţia austriacă antidoping (NADA).

18 afișări

Suspendarea lui Hempel este valabilă din 9 mai 2008, data stabilită a primelor sale fapte ilegale.

Hempel a intrat în colimatorul NADA după dezvăluirile făcute de ciclistul Bernhard Kohl, care a declarat că a obţinut substanţele interzise prin intermediul triatlonistului, însă acesta din urmă a negat acuzaţiile.

NADA a deschis o anchetă în cazul lui Hempel în septembrie 2009, după declaraţiile culese de poliţie şi nu după vreun test antidoping.

Hannes Hempel intenţionează să facă apel la această decizie, pe care o consideră "de neînţeles", potrivit agenţiei austriece APA.

Sportivul a fost suspect de dopaj de mai multe ori, dar nicio probă n-a putut fi adusă împotriva lui.

Bernhard Kohl, fostă vedetă a ciclismului austriac, şi-a pierdut locul 3 ocupat în ediţia 2008 a Turului Franţei după ce a fost depistat pozitiv, dar a contribuit prin dezvăluirile sale la deconspirarea unei reţele de dopaj.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici