Tutberidze, antrenoarea Kamilei Valieva, răspunde criticilor patinajului mondial după Beijing 2022

Antrenoarea rusă de patinaj artistic, Eteri Tutberidze, a declarat că pentru Kamila Valieva Beijing 2022 a fost un test şi a răspuns criticilor după Jocurile Olimpice de iarnă, încheiate cu succes, dar controversate, pentru patinatorii săi. Valieva a mulţumit celor care au fost alături de ea.

1434 afișări
Imaginea articolului Tutberidze, antrenoarea Kamilei Valieva, răspunde criticilor patinajului mondial după Beijing 2022

Tutberidze, antrenoarea Kamilei Valieva, răspunde criticilor patinajului mondial după Beijing 2022

Valieva a terminat pe locul al patrulea în proba individuală feminină la Beijing 2022, după ce a fost în centrul unor controverse după ce a ajutat Comitetul Olimpic Rus (ROC) să câştige aurul în proba pe echipe.

Testul său antidoping pozitiv a dus la amânarea ceremoniei de decernare a medaliilor, în timp ce Valieva a fost autorizată să participe la proba individuală după ce o comisie a Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS) a optat împotriva reintroducerii unei suspendări provizorii.

Evoluţia finală plină de greşeli a Valievei a plasat-o pe aceasta în afara podiumului. Preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), Thomas Bach, s-a numărat printre cei care au criticat atitudinea lipsită de empatie a anturajului ei după competiţie.

Investigaţiile forurilor competente se vor concentra în special asupra anturajului Valievei, după testul pozitiv al acesteia.

Controversata antrenoare, Eteri Tutberidze, a ripostat la critici, după încheierea Jocurilor.

„Kamila Valieva - campioană olimpică în competiţiile pe echipe, vedeta noastră", a scris Tutberidze atunci când a rezumat rezultatele tinerei de 15 ani.

„O sportivă foarte fragilă şi în acelaşi timp foarte puternică. Această provocare, prin care trece Kamila, întreaga noastră echipă trebuie să o treacă împreună.

Cât de relevante sunt astfel de situaţii - cei care zâmbeau ieri, astăzi au părăsit tribunele, ignorând-o sfidător şi atacând ca şacalii, oferind diferite metode de inchiziţie.

„Cu atât mai bine, soarta îi ia pe aceşti oameni de lângă noi, arătându-le adevărata faţă."

De asemenea, Valieva a postat pe reţelele de socializare un mesaj prin care a mulţumit „tuturor celor care au fost alături de mine în această perioadă grea: care au fost alături de mine şi nu m-au lăsat să mă descurajez, care mi-au trimis mesaje de susţinere, care s-au gândit doar la mine, care s-au rugat, care au crezut în mine şi în mine.

Mulţumesc, fanilor mei, familiei şi prietenilor mei, antrenorilor mei, întregii echipe ROC, ţării mele şi oamenilor din întreaga lume".

Adolescentul a adăugat: "Îmi voi aminti mereu acest lucru, vă voi fi recunoscător şi voi patina pentru voi".

Ea le-a mulţumit şi antrenorilor, inclusiv lui Tutberidze, într-o postare separată.

Tutberidze a antrenat toate cele trei patinatoare ale ROC care au concurat în finala feminină, Anna Shcherbakova câştigând aurul şi Alexandra Trusova argintul.

A fost a doua ediţie consecutivă a Jocurilor Olimpice de iarnă la care elevele sale au câştigat medaliile de aur şi argint, după ce le-a mai pregătit pe Alina Zagitova şi Evgenia Medvedeva, prima şi a doua la Pyeongchang 2018.

Tutberidze a scris pe Instagram că Scherbakova are statutul de campioană olimpică „pe viaţă" şi a lăudat capacitatea ei de a se mobiliza, pentru a-i permite să fie „una dintre cele mai titrate atlete ale timpului nostru".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici