UCI a înfiinţat o linie telefonică pentru raportarea cazurilor de dopaj

Uniunea Ciclistă Internaţională (UCI) a anunţat că a înfiinţat o linie telefonică de asistenţă confidenţială, la care rutierii profesionişti să poată raporta, la orice oră din zi şi din noapte, cazurile de dopaj.

82 afișări
Imaginea articolului UCI a înfiinţat o linie telefonică pentru raportarea cazurilor de dopaj

UCI a înfiinţat o linie telefonică pentru raportarea cazurilor de dopaj (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Un organism extern federaţiei se ocupă de funcţionarea acestei linii telefonice (+800 8884 8884), care poate fi apelată gratuit din orice loc din lume.

UCI a precizat că apelurile vor fi înregistrate şi, în funcţie de natura lor, vor fi transmise specialiştilor în drept, în lupta antidoping sau în medicină, care vor decide ce trebuie făcut.

"Este în joc integritatea ciclismului. Am înfiinţat această linie de asistenţă telefonică pentru a-i încuraja pe profesioniştii din acest sport să dezvăluie, în cea mai strictă confidenţialitate, tot ceea ce ştiu în legătură cu practicile de dopaj în ciclism", a declarat preşedintele forului mondial, Pat McQuaid.

Mai mulţi rutieri sancţionaţi pentru dopaj, ca Tyler Hamilton sau Floyd Landis, ale căror mărturii la Agenţia Americană Antidoping au contribuit la căderea fostului lor coleg Lance Armstrong, au acuzat UCI că nu a luat în considerare ceea ce au avut de spus apoi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici