UCI: Armstrong a făcut un pas important pentru repararea daunelor produse ciclismului

Preşedintele Uniunii Internaţionale de Ciclism (UCI), Pat McQuaid, a apreciat, vineri, că mărturiile lui Lance Armstrong reprezintă un "pas important înainte pe lungul drum pentru repararea daunelor pe care americanul le-a provocat ciclismului".

204 afișări
Imaginea articolului UCI: Armstrong a făcut un pas important pentru repararea daunelor produse ciclismului

Lance Armstrong (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Lance Armstrong a confirmat că nu a existat niciun complot între UCI şi el. Nu au existat controale pozitive care să fie ascunse şi a confirmat că donaţiile făcute la UCI erau destinate susţinerii luptei împotriva dopajului. Lance Armstrong a mai spus că ciclismul este un sport complet diferit faţă de ce era acum zece ani", a spus Pat McQuaid.

Irlandezul, care a preluta şefia UCI după al şaptelea Tur al Franţei câştigat de american în 2005, a apreciat ca fiind "tulburător să-l audă cum a descris o serie de infracţiuni, cum ar fi faptul că s-a dopat în timpul carierei, că a condus o echipă care se dopa, faptul că a recurs la intimidări, la minciuni sistematice şi că a reuşit să primească o reţetă medicală antedatată pentru a justifica rezultatul unui control".

Lance Armstrong a recunoscut pentru prima oară în public, într-un interviu acordat realizatoarei TV Oprah Winfrey, că a luat produse dopante în timpul carierei sale cicliste, după mai mult de zece ani în care a negat acest lucru.

El a răspuns "da" atunci când realizatoarea TV Oprah Winfrey l-a întrebat dacă s-a dopat în timpul celor şapte victorii la Turul Franţei (1999-2005), într-un prim interviu acordat după ce a fost radiat pe viaţă din ciclism.

Armstrong s-a declarat "dezamăgit" că s-a dopat. "Totul este din vina mea", a spus el.

Celebrul ciclist a precizat că i-ar fi fost imposibil să câştige şapte ediţii consecutive ale Turului Franţei (1999-2005) fără să se dopeze.

El a recunoscut că a făcut transfuzii sangvine, a luat testosteron, cortizon şi hormoni de creştere.

"Cocktailul meu era EPO, transfuziile şi testosteronul. La începutul carierei mele exista cortizon, iar apoi a început generaţia EPO, în anii '90", a adăugat el.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici