Ultimatum pentru Novak Djokovic: Te vaccinezi sau nu participi / Numărul unu modial ar putea rata Australian Open

Novak Djokovic nu va putea intra în Australia pentru a-şi apăra titlul de la Australian Open decât dacă va fi complet vaccinat pentru Covid-19, au declarat miercuri autorităţile australiene.

5851 afișări
Imaginea articolului Ultimatum pentru Novak Djokovic: Te vaccinezi sau nu participi / Numărul unu modial ar putea rata Australian Open

Ultimatum pentru Novak Djokovic: Te vaccinezi sau nu participi / Numărul unu modial ar putea rata Australian Open

Numărul unu mondial Djokovic, care se află la egalitate cu Roger Federer şi Rafa Nadal cu 20 de titluri de Grand Slam, a refuzat să dezvăluie dacă e vaccinat şi a spus că nu este sigur dacă îşi va apăra titlul de la Australian Open.

Clarificând cerinţele de viză ale Australiei, ministrul pentru imigrare Alex Hawke a spus că jucătorii străini trebuit să fie complet vaccinaţi pentru a juca pe Melbourne Park în ianuarie.

"Va trebui să fiţi vaccinaţi cu schemă completă pentru a vizita Australia. Aceasta este o cerinţă universală, nu doar pentru jucătorii de tenis. Adică fiecare vizitator din Australia va trebui să fie vaccinat", a declarat Hawke pentru postul de radio Australian Broadcasting Corporation.

În afară de sârbul Djokovic, care a câştigat nouă titlurile la Australian Open inclusiv ultimele trei, regula ar putea afecta alte zeci de jucători.

Peste o treime dintre jucătorii profesionişti rămân nevaccinaţi, potrivit unor rapoarte recente apărute în presă.

Campionul de la US Open, Daniil Medvedev, şi numărul patru mondial, Alex Zverev, şi-au exprimat scepticismul, deşi statutul lor de vaccinare rămâne necunoscut.

Numărul trei mondial, Stefanos Tsitsipas, a declarat în august că se va vaccina doar dacă va deveni obligatoriu, deşi mai târziu a spus că intenţionează să facă ambele doze până la sfârşitul anului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici