Ultramaratonist de top, descalificat pentru că a folosit maşina pentru a scurta cursa. Cum s-a petrecut incidentul

  • O alergătoare scoţiană de ultramaraton a trişat la ulima cursă la care a participat
  • Joasia Zakrzewski a fost descalificată pentru că a mers cu maşina pe o porţiune a traseului
  • Organizatorii sunt dezamăgiţi de sportivă
2213 afișări
Imaginea articolului Ultramaratonist de top, descalificat pentru că a folosit maşina pentru a scurta cursa. Cum s-a petrecut incidentul

Sursa foto: Facebook

Joasia Zakrzewski a terminat pe locul al treilea în cursa GB Ultras Manchester - Liverpool de 80  kilometri, însă o porţiune a traseului ar fi fost realizat cu maşina. Datele din GPS arată că sportiva în vârstă de 47 de ani ar fi parcurs aproximativ doi kilometri într-un minut şi 40 de secunde.
 
Wayne Drinkwater, directorul cursei GB Ultras, a declarat că după ultramaraton a primit informaţii că un alergător a câştigat un „avantaj nesportiv, competitiv pe parcursul unei secţiuni a evenimentului”.
 
„Problema a fost investigată şi, după ce am analizat datele din sistemul nostru de urmărire a curselor, datele GPS, declaraţiile furnizate de la echipa noastră de eveniment, de la alţi concurenţi şi de la participantă însăşi, putem confirma că un alergător a fost descalificat pentru că a mers cu maşina pe o parte a traseului, ” a declarat Drinkwater.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici